...
ГоловнаЗдоров'я4 продукти, які краще не їсти на сніданок

4 продукти, які краще не їсти на сніданок

Підпишіться на нас:

Здоровий та поживний сніданок – початок успішного дня. Але що саме означає здоровий? Виявляється, є низка продуктів, які на сніданок краще не їсти. А ми весь цей час вважали їх ідеальними для першого прийому їжі на день.

Сирі овочі

Звісно, сирі овочі вважаються здоровою їжею: вони містять вітаміни, клітковину та мінерали. Однак на сніданок не зовсім підходять. Справа в тому, що це особливе навантаження для травлення і шлунок може збунтуватися, якщо вжити їх натще.

Йогурт

Йогурт із фруктами у нашій уяві – типовий сніданок. Однак йогурт натще корисний лише частково. Причина в тому, що корисні молочнокислі бактерії, що містяться в йогурті, не засвоюються належним чином натще. Натомість агресивна шлункова кислота вбиває все хороше, перш ніж воно потрапить у кишечник. Однак тут є свій лайхфак: підготуй шлунок і заздалегідь з’їж кілька горіхів, шматочок авокадо або ложку вівсянки.

Банан

Банани дійсно забезпечують організм важливими поживними речовинами, але їх не слід їсти натще. Банани, як і інші продукти, що містять глюкозу, спричиняють підвищення рівня цукру в крові. Через деякий час він знову швидко падає, що може призвести до того, що протягом дня доведеться боротися з тягою до нездорових перекусів.

Апельсиновий сік

Склянка апельсинового соку, здається, з’являється на всіх фотографіях гарного сніданку. Однак красиво не означає корисно. Кислота в цитрусових може викликати печію, так що вживати його натще не слід. З ранку краще випити лимонну воду – там “небезпечний” сік сильно розбавлений водою і не такий шкідливий.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Кишкові бактерії можуть спровокувати переїдання та збільшення ваги

У ході серії експериментів як на мишах, так і на людях, схильних до переїдання, у мікробіомах було виявлено...

Названий найкорисніший вид вівсянки: можна їсти щодня

Кетрін Карнац, доктор медичних наук, радить віддавати перевагу вівсяним пластівцям з мінімальною обробкою – якщо сумніваєтеся, шукайте на...

Вчені назвали точний вік, коли організм починає різко старіти

Вчені зі Стенфорда проаналізували кров та інші біологічні зразки 108 осіб віком від 25 до 75 років, які...

“Приводить до спалахів гніву”: вчені назвали вік, до якого дітям не можна часто користуватися планшетом

Дошкільнята, які використовують планшет для розваги, не завжди можуть справлятися зі своїми емоціями, що призводить до спалахів гніву,...