...

4 продукти, які краще не їсти на сніданок

Підпишіться на нас:

Здоровий та поживний сніданок – початок успішного дня. Але що саме означає здоровий? Виявляється, є низка продуктів, які на сніданок краще не їсти. А ми весь цей час вважали їх ідеальними для першого прийому їжі на день.

Сирі овочі

Звісно, сирі овочі вважаються здоровою їжею: вони містять вітаміни, клітковину та мінерали. Однак на сніданок не зовсім підходять. Справа в тому, що це особливе навантаження для травлення і шлунок може збунтуватися, якщо вжити їх натще.

Йогурт

Йогурт із фруктами у нашій уяві – типовий сніданок. Однак йогурт натще корисний лише частково. Причина в тому, що корисні молочнокислі бактерії, що містяться в йогурті, не засвоюються належним чином натще. Натомість агресивна шлункова кислота вбиває все хороше, перш ніж воно потрапить у кишечник. Однак тут є свій лайхфак: підготуй шлунок і заздалегідь з’їж кілька горіхів, шматочок авокадо або ложку вівсянки.

Банан

Банани дійсно забезпечують організм важливими поживними речовинами, але їх не слід їсти натще. Банани, як і інші продукти, що містять глюкозу, спричиняють підвищення рівня цукру в крові. Через деякий час він знову швидко падає, що може призвести до того, що протягом дня доведеться боротися з тягою до нездорових перекусів.

Апельсиновий сік

Склянка апельсинового соку, здається, з’являється на всіх фотографіях гарного сніданку. Однак красиво не означає корисно. Кислота в цитрусових може викликати печію, так що вживати його натще не слід. З ранку краще випити лимонну воду – там “небезпечний” сік сильно розбавлений водою і не такий шкідливий.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я