...

Кулінарні секрети: 5 помилок, які припускаються господині на кухні

Підпишіться на нас:

Склалася традиція господарювання представницями прекрасної статі, які пурхають по кухні більшу частину свого вільного від роботи часу. І для того, щоб вийти з кухонної кабали, заповзятливі господині придумали низку тонкощів, або, говорячи сучасною мовою, лайфхаків, які має знати кожна.

Подробиці

Так, секрети готування та сучасні технологічні новинки не лише дозволять скоротити час приготування, а також покращують смак страв і ваші домашні оцінять старання.

Життя сучасної жінки стає зручнішим не тільки за рахунок прогресу, а здебільшого завдяки розуму, винахідливості та кмітливості. Більшість підручних предметів, які є у кожного в будинку, оригінально застосовують у кулінарії. Завдяки їм можна спробувати себе у ролі справжнього майстра кулінарної справи.

Лайфхак №1 – кристальний бульйон, як приготувати

Основою всього імениті майстри ресторанів закономірно визнають правильно приготовлений бульйон. Він може служити не тільки індивідуальною стравою, але є невід’ємною частиною багатьох інших рецептів, наприклад, за допомогою чудово приготовленого бульйону з курки або іншого птаха можна врятувати смак різотто або овочевого рагу, що вийшов невдалим.

Ось тонкощі, які потрібно враховувати при готуванні, здавалося б, такої простої страви:

  1. Вода для варіння птиці або іншого виду м’ясних продуктів має бути практично крижаною, але в жодному разі не кімнатної температури. Після того як бульйон дійде до точки кипіння, необхідно ложкою акуратно прибрати піну, що з’явилася на поверхні – вона псує смакові характеристики продукту і естетичний вигляд. Після закипання зменшити вогонь і поступово влити до бульйону холодну воду.
  2. Другим етапом є додавання в рідину заздалегідь нарізаних овочів та спецій за смаком. У жодному разі не доводьте до активного кипіння, газ повинен регулюватися та постійно підтримувати рівномірну температуру. Таким чином, бульйон простоїть на плиті близько 2-3 годин. У цей час потрібно вводити холодну воду невеликими порціями.
  3. Головним секретом кристально-прозорого насиченого бульйону є його очищення через сито та доведення до кипіння в чистому вигляді (без тушки курки та овочів усередині) у новій каструлі.

Лайфхак №2 – тонкощі тонких млинців

Значна кількість представниць прекрасної статі на кухні стикаються з проблемою приготування однієї з найсмачніших страв – млинців. Саме з тістом виникають питання і проблеми. Наприклад, воно виходить занадто рідким або, навпаки, має незручну для приготування зайву густоту.

Ключове правило приготування рідкого варіанта тіста – ретельне збивання та перемішування всіх інгредієнтів. /Найкраще приділити цьому моменту кілька зайвих хвилин, але результат буде гарантовано позитивним.

Після того, як усі компоненти змішуються, тісто відправляють відпочити на кілька годин у темне тепле місце. Це робиться для того, щоб розпочався процес бродіння і воно стало легким та насиченим киснем.

Важливо! При розігріванні сковорідки для млинців необхідно не перестаратися з соняшниковою або оливковою олією. Якщо все ж таки її вийшло багато, то надлишки можна прибрати за допомогою паперового рушника або серветки, просто промокнувши поверхню.

Для зручності використання готового тіста можна застосувати спеціальну ємність для рідкого тіста або вдатися до допомоги половника.

Важливо! Фахівці радять наливати тісто вже на нахилену сковорідку і при цьому в процесі розподіляти по колу тістову масу. Так, млинці вийдуть рівними та тонкими. Середній час приготування млинця становить – 1 хвилина з двох сторін.

Лайфхак №3 – швидке очищення буряків

Буряк – один з “найпримхливіших” продуктів на кухні. На очищення і приготування одного кілограма можна витратити чимало часу, якщо не застосовувати хитрощі. Так, майстри високої кухні перед очищенням продукту опускають його у воду, доведену до 100 градусів, і відварюють протягом півгодини.

Важливо! Після цього слід відразу ж опустити на 15-20 хвилин у миску з крижаною водою. Такий екстремальний температурний режим дозволить бурякам дійти готового стану. У середньому цей спосіб приготування займає менше години.

Екстремальний спосіб варіння з найменшою витратою часу:

  1. Заготовлені буряки в холодній воді ставимо на максимальний вогонь і не використовуємо кришку.
  2. Час варіння 15-20 хвилин.
  3. Головна умова – великий обсяг води, вона має закривати їх на 7 см, якомога більше.
  4. Заключний етап – перекладаємо у холодну воду коренеплоди на 15-20 хвилин.

Лайфхак №4 – робота з цибулею

З цибулею виникають проблеми не тільки в процесі нарізування цього продукту, але і при приготуванні різних страв, особливо великий ризик зіпсувати салат надмірною гіркотою.

Дрібна шатківниця не вирішить це питання, і кухарі рекомендують звернутися до перевіреного способу – очищену і нарізану цибулю потрібно скласти в друшляк і на кілька секунд залити окропом.

Сам процес нарізування приносить багато незручностей господаркам, особливо володаркам довгих нігтів. Адже важко зафіксувати круглий овоч у зручному для нарізування положенні, і він часто вислизає.

Є просте рішення – не потрібно при чищенні цибулі відразу відрізати хвостик, а взявшись за нього пальцями, можна швидко і зручно, а головне – безпечно порізати цибулю. Після всієї процедури кінчик викидається.

Лайфхак №5 – очищаємо кухню від жиру за допомогою підручних засобів, які є у кожної господині на кухні

Після тривалого і часом брудного процесу приготування страв на кухонних поверхнях залишаються не естетичні жирні сліди від продуктів, а засіб, що чистить, іноді дуже не вчасно добігає кінця.

Для того щоб відмити кухню без зайвих витрат часу та грошей, знадобляться два інгредієнти – рослинна олія та сіль.

Для приготування засобу, що очищає, потрібно змішати в пропорції один до двох масло і сіль і нанести на місце із забрудненням або нальотом, залишити на 5 хвилин. Потім  пройтися по оброблених місцях м’якою губкою, щоб не пошкодити поверхню.

Заключний етап – протираємо 2-3 рази вологою губкою або рушником оброблені зони.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я