...

Попелиця на кущах смородини: швидка допомога рослинам

Підпишіться на нас:

Що може бути кращим, ніж зібрати урожай ягід на власній ділянці? Поласувати самому, пригостити друзів, зробити запаси на зиму. Але попелиця теж не проти поласувати соковитими зеленими листочками. Цей шкідник може за 1-2 доби об’їсти все листя на кущі. І якщо не вжити заходів, можна залишитися без урожаю.

Подробиці

Найгірше те, що попелиця з’являється тоді, коли на кущі висять гронами ягоди, готові для дозрівання. Кропити спеціальними агрономічними засобами від шкідників у цей період не можна. А врожай рятувати треба. Тоді на допомогу приходять досить ефективні народні засоби.

Одним із найкращих вважається настоянка часнику. Для її приготування 5-6 зубчиків необхідно подрібнити та залити 1 л води. Дати настоятися протягом доби, а тоді, процідивши, обприскати нею кущі смородини. У цей розчин для кращого прилипання можна додати господарське мило, натерте на тертці.

Хороший результат у боротьбі з попелицею дає обприскування кущів настоєм пирію (100 г сухого пирію на 1 л окропу). Залити часник окропом, настояти протягом 24 годин.

Безпечні дієві засоби проти попелиці існують, і тепер ви знаєте про них.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я