...

Які рослини не варто обрізати навесні

Підпишіться на нас:

З настанням весни всі садівники, як один, починають активно обрізати рослини – для їхнього ж здоров’я.

При цьому деякі дачники забувають, що не всі кущі та дерева добре переносять цю процедуру в цю пору року. Варто знати, які рослини не можна обрізати навесні, щоби не нашкодити їм.

Подробиці

Фруктові дерева

Яблуні, груші, вишні та інші дерева рекомендується обрізати восени або пізньою зимою, тому що в цей час вони перебувають у стані спокою. Навесні обрізка може призвести до ослаблення дерев та збільшити ризик інфекційних захворювань.

Кущі з раннім цвітінням

До цієї категорії належать такі рослини, як бузок, жасмин, альпійська троянда та ін, які цвітуть на пагонах попереднього року. Тому через обрізку навесні ви можете втратити цвітіння в поточному сезоні. Краще почекати з цією процедурою та обрізати їх після закінчення цвітіння.

Хвойні дерева

Якщо ви – щасливий власник таких хвойників, як ялівець, кипарис та ін., пам’ятайте, що вони не потребують весняної обрізки, тому що це може пошкодити їх природний захист від холодів та заморозків. Краще обрізати їх восени.

Ранні квітучі дерева

Ранні квітучі дерева, включаючи магнолію, формують бруньки восени або взимку. Якщо ви навесні приступите до обрізки цих рослин, ви просто видалите ці бруньки, через що цвітіння стане неможливим. Щоб уникнути цього, рекомендується проводити обрізання після завершення цвітіння.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я