...

6 секретів приготування смачного шашлику

Підпишіться на нас:

Шашлик є, мабуть, однією з найулюбленіших страв у літній і весняний період часу.

Кожна сім’я має свої секрети і техніки ідеального м’яса на грилі. Але існують загальні секрети і лайфхаки, які дозволять зробити м’ясо набагато смачнішим, ніж зазвичай.

У чому полягають головні секрети смачного шашлику:

1.Відмова від замороженого м’яса.

При заморожуванні м’ясо втрачає свою ніжну текстуру та соковитість, перетворюючи ароматний та смачний шашлик у звичайне м’ясо середньої якості. Якщо у вас немає можливості відвідати ринок і вибрати найкращий варіант, вибирайте охолоджене м’ясо.

2.Підготовка.

М’ясо нарізається на однакові шматки 4-5 см, що дозволяє їм рівномірно просмажитися. Намагайтеся стежити, щоб вони відповідали цим параметрам, оскільки такий розмір дозволяє забезпечити необхідний смак.

3.Маринад.

Залежно від того, який сорт м’яса ви вибрали, варіюватиметься і маринад, здатний підкреслити індивідуальність кожного сорту м’яса.

Ось приблизні варіанти, які застосовуються кухарями у ресторанах:

  • для курки підійдуть сіль, перець, паприка та олія. Найкраще для шашлику використовувати лише стегна;
  • для свинини ідеальне поєднання – це томатний сік, сіль, суміш перців, часник та паприка;
  • для баранини ідеальні гранатовий сік, часник, сіль, перець, кінза і коріандр.

4.Не всі сорти м’яса підходять.

Немає сенсу намагатися приготувати шашлик з індички: це дуже корисне м’ясо, але не для приготування шашлику. Індичка вийде сухою та несмачною. Ситуацію не врятують навіть маринади.

Також погано виходить шашлик з яловичини та телятини: єдиний спосіб, який підійде для приготування цих видів мяса, – це смаження на решітці.

5.Контроль над вогнем.

Усім відомий спосіб гасіння багаття – пляшка з водою, що стоїть поруч. Однак такий метод для шашлику не підійде: вода може стати причиною нерівномірного прожарювання м’яса.

Замість водни користуйтеся харчовою сіллю великого помелу.

6.Невдалий маринад.

Якщо купувати готовий шашлик у магазині, можна побачити, що для маринаду традиційно використовується майонез. Такий варіант погіршить смакові якості м’яса, та не дуже корисний для вашого здоров’я.

Сама скоринка яку дасть шашлик, маринований у майонезі є серйозною загрозою, тому не варто бавитися з трансжирами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я