...

Не краще трансжирів: чому випічка на вершковому маслі небезпечна для організму

Підпишіться на нас:

Багато хто уникає маргарину та трансжирів у складі кондитерських виробів та випічки і вважають корисними аналогічні продукти з вершковим маслом серед інгредієнтів. Насправді користі від вершкового масла у випічці чекати не варто. Розповідаємо чому.

Ми звикли вважати вершкове масло панацеєю і звинувачувати у неприємному смаку чи непривабливій текстурі випічки маргарин. Або інші модифіковані рослинні олії, від опису потенційної шкоди яких стає не по собі.

Насправді ж печиво, булки та інші смачні вироби на вершковому маслі не менш небезпечні для організму. І не лише через підвищений вміст цукру та калорій! Вершкове масло містить велику кількість насичених жирових кислот, які можуть підвищити рівень холестерину в крові та збільшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Крім того, є ще один важливий нюанс: нижня межа точки димлення вершкового масла — 120 ⁰С, а випічку виготовляють при t~180-200 ⁰C. При цій температурі масло починає перетворюватися на канцерогени. Не менш небезпечні, ніж ті, через які ми боїмося їсти маргарин.

Однак це не означає, що потрібно повністю виключати випічку на вершковому маслі з раціону. Звичайно, найбільш корисне масло в холодному вигляді: вона містить вітаміни A, D, E і K, які важливі для здоров’я організму. Але весь секрет в помірному вживанні. Нічого страшного не трапиться, якщо розпочати ранок вихідного дня з апетитного круасану прямо з духовки. Головне — не снідати так щоранку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я