...

Ця каша найкраще виводить холестерин: працює не гірше за таблетки

Підпишіться на нас:

Так і не змогла полюбити каші, якими нас усіх змалку напихали мами та бабусі? Зрілий вік – найкращий час переглянути своє ставлення до більшості круп, адже кількість вітамінів та важливих мікроелементів у них просто зашкалює.

Деякі каші допомагають не тільки підтримувати оптимальну вагу, але й служать чудовою заміною багатьох ліків із домашньої аптечки. За допомогою однієї такої тарілки вранці ти, наприклад, можеш без зусиль зменшити рівень холестерину в крові, а значить і уникнути небезпечних хвороб серця.

Підтримувати здоров’я головного органу та судин найбільше допомагають крупи з низьким глікемічним індексом. А ось найголовнішою в цьому списку смачних цілителів є гречка. Ця каша багата на рослинний білок і містить 18 амінокислот, серед яких найбільша концентрація припадає на лізин, триптофан, валін, гліцин і аргінін.

Завдяки такому складу крупа допомагає боротися з анемією та ожирінням, виводить з організму шлаки та токсини, а головне помітно знижує рівень холестерину та запобігає утворенню атеросклеротичних бляшок. Однак мало їсти гречку на регулярній основі – важливо ще й правильно її приготувати. Не сильно розварюй крупу, інакше вона розгубить усі цінні якості та перетвориться на чистий вуглевод, який провокуватиме різкі стрибки цукру в крові.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я