...

Як спекти ідеальний бісквіт: головні лайфхаки

Підпишіться на нас:

Як приготувати ідеальний торт та основу для домашнього торта, щоб бісквіт не розсипався одразу після того, як його вийняли з духовки? Невдалий бісквіт – це «кошмар» багатьох господинь, які, незважаючи на дотримання рецепту, не досягають бажаного ефекту ідеального торта. Які помилки найчастіше можуть бути при випіканні цього виду? Ми пояснимо нижче.

Як спекти хороший бісквіт – 5 перевірених порад

Найкращий бісквіт – це той, який тане в роті, має легку текстуру та ідеально рівний, без тріщин. Приготувати його нескладно за умови, що при випіканні дотримуватись кількох необхідних рекомендацій, серед яких:

  • правильно змішані інгредієнти;
  • пропорції;
  • температура;
  • час випікання;
  • хитрощі.

Найкращий бісквіт всього за кілька кроків

Як приготувати гарний бісквіт? Виберіть правильний спосіб поєднання інгредієнтів – холодний або теплий. Найпоширеніший метод – холодний. Він полягає у збиванні яєчних білків, поступовому додаванні цукру в кінці збивання та обережному додаванні інших інгредієнтів.

Другий – у теплому стані вимагає збивання яєць із цукром над парою, а потім змішування із сухими інгредієнтами. Якщо ви обрали холодний метод, слід переконатися, що білки ідеально відокремлені від жовтків. У разі обох способів також важливо добре провітрити тісто – це зробить бісквіт легким та повітряним.

Крім правильних пропорцій, важливий порядок додавання інгредієнтів – сухі продукти слід додавати в кінці, а тісто не слід перемішувати або перемішувати занадто довго – це може перешкодити бісквітному пирогу піднятися або консистенція буде занадто компактною. Виклавши тісто у форму, відразу ж помістіть його в розігріту духовку, а під час випікання намагайтеся не відчиняти дверцята духовки.

Тільки безпосередньо перед тим, як закінчиться час випікання, що рекомендується (близько 30 хвилин), варто перевірити, чи пропеклась середина торта. Бісквіт тріснув? Це тому, що температура надто висока.

Найкраще рішення – випікати тісто за температури 175-180 градусів! Коли випічка буде готова, вийміть форму з духовки і киньте на стіл з висоти приблизно 50 см – це дозволить бісквітному пирогу рівномірно провітритися, щоб він не опав. Пам’ятайте, що тісто не можна виймати з форми доти, доки воно повністю не охолоне, інакше сторони зморщаться, а центр зруйнується.

Як спекти хороший бісквіт – рецепт класичного ванільного торта

Рецепт надійного бісквітного торта включає кілька основних інгредієнтів: борошно, яйця, цукор і дрібку розпушувача – кращий бісквіт той, у складі якого є невелика кількість пудри! Яке борошно для бісквіту підійде найкраще? Ідеально підійде борошно типу 750. Якщо ми хочемо, щоб наша випічка була кориснішою, хорошим вибором буде цільнозернове борошно або вівсянка.

Класичний ванільний бісквіт

Інгредієнти:

пшеничне борошно – 120 г

картопляний крохмаль – 40 г

яйця – 5 штук

цукор – близько 170 г

ванільний цукор – 1 ч. л.

розпушувач –  1 ч. л.

Підготовка:

Відокремте яєчні жовтки від яєчних білків, потім збийте яєчні білки. Потім поступово додавайте цукор і ванільний цукор. Коли маса стане блискучою та гладкою, поступово додавайте жовтки, постійно перемішуючи. Останній крок – акуратно додати просіяне борошно і розпушувач і перемішати дерев’яною ложкою або силіконовою лопаткою. Викладіть тісто у форму 24 см, вирівняйте поверхню та випікайте близько 30 хвилин.

Рецепт можна змінити, наприклад, додавши до інгредієнтів 4 столові ложки натурального какао. Якщо ви прагнете отримати ідеально рівне тісто, потрібно охолоджувати бісквіт лицьовою стороною вниз, бажано на дерев’яній дошці.

Приготування бісквітного пирога для декого може стати проблемою. Однак якщо ви будете дотримуватися наведених вище порад, правильно визначте пропорції конкретних інгредієнтів і подбайте про відповідний час та форму випічки. Ви отримаєте ідеальне тісто, яке буде легким, повітряним та ідеально пропеченим.

Використання альтернативних видів борошна, наприклад, вівсяного або цільнозернового, позитивно вплине на смак тіста, зробивши випічку не тільки смачною, але й корисною. Вівсяне борошно є джерелом вітамінів групи В, кальцію, калію, міді та натрію, а також регулює роботу травної системи.

У свою чергу, цільнозернове борошно містить велику кількість вітамінів B, K, D і E, білків та елементів, що регулюють рівень цукру в крові, що позитивно впливають на мозок та концентрацію уваги, а також захищають від анемії та атеросклерозу. На основі перевірених рецептів та натуральних екологічно чистих продуктів ви приготуєте смачний бісквітний торт, який порадує всіх любителів домашніх солодощів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я