5 шкідливих звичок, через які випадають вії

0
5 шкідливих звичок, через які випадають вії
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб зберегти ефектний погляд на довгі роки, важливо дотримуватися базових правил догляду за віями і не робити помилок, які псують їх.

Навіть власниці пишних і густих від природи вій можуть зіткнутися з тим, що вони стають рідшими і вимагають ретельнішого фарбування або, у гіршому випадку, накладання або нарощування вій.

Погане харчування та безперервний стрес – ось головний ворог, скажете ви. Проте найчастіше причина полягає в наших звичках, які з кожним днем ​​роблять вії слабшими. Найчастіші та найнебезпечніші з них зібрали в нашому матеріалі.

1. Ви не змиваєте макіяж перед сном

Після важкого дня останнє, до чого доходять руки, – це видалення макіяжу обличчя. Часом на це не вистачає ні часу, ні сил, і ви, як рідкісний виняток, лягаєте спати з незмитим марафетом. Що ж, ваші вії голосно плачуть, бо сон з тушшю не приводить ні до чого доброго.

Важливо враховувати, що речовини, які містяться в туші роблять вії твердішими, а тому вразливішими для зовнішніх впливів. При цьому можливість їх пошкодження зростає в кілька разів.

Головне правило при видаленні туші з вій: речовина повинна розм’якшитись ще до того, як ви почнете видаляти її. Саме тому важливо запастись спеціальним засобом для зняття макіяжу очей – бажано на олійній основі. Але найголовніше — звести натискання та розтирання вій до мінімуму, щоб зберегти їхню силу та густоту.

2. Ви неправильно знімаєте накладні вії

Надвечір вам не терпиться позбутися макіяжу і відчути легкість на обличчі. Однак якщо йдеться про зняття накладних вій, поспішати не варто. Якщо позбавлятися їх різкими неакуратними рухами, доведеться заплатити дорогу ціну і позбутися чималої кількості вій за раз.

3. Ви носите водостійку туш щодня

Туш, яка не залишить вас у дощ — мабуть, найулюбленіший засіб у жіночій косметичці. Проте вдаватися до неї без приводу на регулярній основі, коли за вікном сухо і сонячний день — точно не найкраща витівка.

Як правило, хороша водостійка туш має сильну хімічну формулу, і в цьому її головна небезпека. При нанесенні така речовина створює додатковий стрес для вій, а при спробі швидкого, але безграмотного видалення призводить до втрати дорогоцінних вій. При частому енергійному видаленні водостійкої туші є високий ризик пошкодити лінію вій і значно послабити їх. У зв’язку з цим косметологи активно радять віддавати перевагу туші з гнучкими полімерами у складі – для їх видалення можна використовувати звичайну теплу воду.

4. Ви підкручуєте вії після нанесення туші

Тут працює те саме правило: після нанесення туші уникайте будь-яких механічних маніпуляцій з віями – через затверділу речовину туші вони стають більш ламкими. Щоб надати їм бажаного хвилеподібного вигляду, радимо подбати про це до нанесення туші, але в жодному разі не після.

Більше того, намагайтеся закручувати вії, не наближаючись до лінії їхньої основи. Це може пошкодити кутикулу вій і також спричинити їх випадання. А цього ми хочемо найменше.

5. Ви наносите туш в декілька шарів

Туш – найпопулярніший декоративний засіб для вій. Вона може додавати їм необхідний об’єм, подовжувати та робити вії густішими. Сьогодні уявити косметичку без туші практично неможливо. Але не варто забувати, що її речовина сильно впливає на структуру вій — як механічну, так і хімічну. У результаті вони виглядають ефектніше, але практично перестають дихати. І це одна з головних причин, чому вони стають слабшими і тоншими.

Викроїти один або два дні на тиждень без туші – чудовий крок на користь краси та здоров’я вій. Тим більше, що її відсутність завжди можна приписати слідуванню тренду на natural look – так ви не програєте в красі і влаштуєте собі бажаний вихідний від макіяжу очей.

попередня статтяДосвідчені городники розкрили “секрети” вирощування гороху
наступна статтяЩо покласти в каструлю, щоб картопля швидше приготувалась
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я