Які рослини на ділянці вважаються “розсадником” попелиці

0
Які рослини на ділянці вважаються
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Одним із найпоширеніших шкідників на ділянці є попелиця. Вона не піддається обчисленню і, незважаючи на свої розміри, завдає колосальної шкоди господарству. Як не дивно, але в деяких випадках дачники самі запрошують цього шкідника оселитися у своєму саду. Розповімо про це. Попелиця неодмінно з’явиться після того, як ви наважитеся посадити на своїй ділянці ці три рослини.

Бузина чорна

Ягоди цієї рослини використовують частіше в народній медицині і то в окремих випадках. Цвіте бузина гарними гронами.

Рідко хто з садівників висаджує цю рослину – переважно це дикорослі кущі. І саме з бузини може початися навала попелиці.

Обприскувати в цьому випадку дерево марно і найчастіше бузина нещадно вирубується.

Троянди

Наступною, куди переселиться попелиця, якщо знищити бузину, буде троянда. Вирубувати цілий кущ заради боротьби зі шкідником навряд чи хтось наважиться.

Але біда ще й у тому, що шкідник не робить вибору між сортами і часто селиться на верхівках молодих пагонів у районі бутонів.

Тому так важливо проводити обробку розарію.

Калина

Ягоди калини корисні для організму, але є сенс пошукати безпечнішу альтернативу. Справа в тому, що попелиця не просто харчується соками цього куща, вона ще й зимує на калині.

Тому справжнісінький розсадник попелиці та її потомства — це калина, і якщо поряд з нею ростуть овочеві та плодові культури, а тим паче томати, огірки, морква та парасолькові, то на 100 % попелиця влаштовується на грядці.

Якщо без калини нікуди, тобто є сенс пересадити її за межі саду та городу.

попередня статтяЯк використовують мінеральну воду при приготуванні окрошки на кефірі
наступна статтяЩо додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я