...

5 ознак того, що рівень магнію низький

Підпишіться на нас:

Магній – один із найважливіших для функціонування організму мінералів. За задумом природи, люди повинні отримувати достатню кількість з їжею, проте неправильне харчування, міський спосіб життя, стрес, деякі приховані захворювання викликають підвищену витрату або погане засвоєння цього елемента. Ось ознаки нестачі магнію — розпізнай проблему вчасно, доки дефіцит не встиг вплинути на здоров’я нервової та серцево-судинної систем, м’язів та кісток.

Аналіз крові – найпростіший і найвірогідніший спосіб з’ясувати, що в тебе дефіцит магнію. Однак важливо насамперед зрозуміти, чому цей мінерал такий важливий для тіла і як він впливає на організм. Розуміння найпоширеніших симптомів низького вмісту магнію дозволить тобі усвідомленіше спілкуватися зі своїм лікарем. Ось що тобі потрібно знати про рівень магнію.

Навіщо потрібний магній

Магній бере участь у більш ніж 300 ключових реакцій тіла. І абсолютно справедливо стверджуватиме, що він відноситься до життєво важливих речовин.

“Магній – це елемент, багато в чому схожий на натрій і кальцій, який має вирішальне значення для підтримки здоров’я”, – пояснює доктор медичних наук Річард Сканлан. – «Він потрібний для забезпечення нормальних функцій серця та легень, контролю артеріального тиску та ключових функцій мозку та нервової системи».

Також магній допомагає регулювати рівень цукру в крові, тонус м’язів, засвоєння та вироблення білків, забезпечує щільність кісток та необхідний для ДНК.

Нестача магнію: причини

Більшості дорослих жінок потрібно від 310 до 320 мг харчового магнію щодня, тоді як більшість дорослих чоловіків — від 410 до 420 мг. Це не дуже багато — якщо ти дотримуєшся збалансованого раціону, і непосильно — якщо дотримуєшся дієти з високим вмістом жирів і цукру. У зоні ризику також ті, хто напирає на напівфабрикати та готове харчування та люди похилого віку, раціон яких одноманітний і скромний.

Також магній вимивається з тіла при вживанні алкоголю, причому тут немає жодних складних реакцій: банальне часте сечовипускання призводить до зниження рівня мінералу. Аналогічна картина – при хронічній діареї будь-якого походження. Крім того, люди зі шлунково-кишковими захворюваннями, які приймають інгібітори протонної помпи для зниження кислотності шлунка, наражаються на більш високий ризик дефіциту магнію, як і хворі на діабет.

Ознаки дефіциту магнію

Тіло сигналізує про нестачу магнію — і ось як воно це робить.

Втома

Одним із найперших симптомів дефіциту магнію є сильна незрозуміла втома. Оскільки магній є ключовим компонентом енергії клітин, його низький рівень призводить до того, що тіло отримує менше палива.

Головні болі та мігрень

Нестача магнію в організмі також може спричинити неврологічні симптоми через надмірну стимуляцію нервових клітин.

Відчуття нудоти та напади блювоти

Це також поширені симптоми низького рівня магнію, який потрібен для регулювання кишкових скорочень. Якщо цей параметр порушено – можуть виникати нудота, блювання, розлад шлунка та відсутність апетиту. Важливо: аналогічні проблеми може спричинити передозування магнію.

Порушення серцевого ритму

Магній допомагає контролювати скорочення кровоносних судин та серцевого м’яза – у тому числі підтримувати здорове серцебиття. Без достатньої кількості мінералу може виникати аритмія.

Відчуття поколювання та спазми в кінцівках

Оскільки магній має великий вплив на стан нервово-симпатичної системи, люди з низьким рівнем магнію можуть відчувати неприємні відчуття оніміння або поколювання в руках, ногах і навіть на обличчі. М’язові спазми, тремор і судоми також можуть бути ознакою нестачі мінералу – мускулатура не може розслабитися і відновитися.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я