...

3 способи застосування картонних лотків для яєць при вирощуванні рослин: потрібно викладати на ґрунт

Підпишіться на нас:

Курячі яйця продаються у маленьких пластмасових контейнерах, а й у великих картонних лотках. Саме на другий пристрій і потрібно звернути увагу дачникам. Лотки для яєць можуть стати в нагоді на заміській ділянці. Так, деякі городники розкладають ці осередки на грядці. Є відразу три позитивні ефекти, яких можна досягти вищеописаною дією.

Захист від шкідників

Якщо в спеку покласти кілька лотків на грядці або біля неї, то під картоном збереться чимало черевоногих молюсків. Справа в тому, що равлики та слимаки шукатимуть захист від яскравого сонця. А комірки з-під яєць створюють не тільки тінь, а й дуже зручний простір для розташування. При цьому лотки виявляться для шкідників та пасткою.

Мульчування

Яєчні лотки чудово захищають ґрунтовий покрив та покращують його властивості. Крім того, застосування цих картонок як мульчуючий матеріал помітно знижує ризик появи бур’янів.

Створення лунок

Якщо натиснути на лотки, які дачник поклав на грядки, то у ґрунті з’явиться одразу кілька ідеально розташованих лунок. Між ямочками буде однакова та достатня відстань. У такі поглиблення можна сміливо відправляти насіння. Таким чином, осередки з-під яєць можуть виступити як «шаблон».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я