...

Салат із солоними огірками та м’ясом: справжній чоловічий перекус

Підпишіться на нас:

Справжній чоловічий перекус – ситний і брутальний, тому що у ньому багато м’яса, цибулі та гострих солоних огірків, які так люблять чоловіки та і не тільки чоловіки.  Приготувати його не складе ніяких труднощів, особливо якщо відварити м’ясо заздалегідь.

Інгредієнти:

  • Яловичина (або пісна свинина) – 300 гр
  • Солоні огірки – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Часник – 2 зубч.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець горошком – 8 шт.
  • Кінза, коріандр за смаком

Приготування:

М’ясо заздалегідь відваріть та остудіть. Огірки візьміть середнього розміру, а цибулину велику. Олія підійде без запаху, рафінована. Спеції використовуйте на свій смак.

Як відварити м’ясо? Закип’ятіть у каструлі трохи води та опустіть у неї шматок м’яса. У такий спосіб м’ясо вийде соковитим і м’якшим. Додайте сіль, вогонь зробіть невеликим. Варіть яловичину 40-50 хвилин, свинину – 30-40 хвилин, залежно від товщини шматка. Готове м’ясо остудіть у тому ж бульйоні, в якому воно варилося. Потім обсушіть та наріжте м’ясо тонкою соломкою.

Солоні огірки також наріжте соломкою – салат виглядатиме естетичніше. Цибулю за тим же принципом наріжте тонким пір’ям. Щоб цибуля не гірчила у блюді, добре промийте його в друшляку під водою, а потім руками відіжміть від зайвої вологи. Також можна залити його гарячою водою на 2-3 хвилини, після чого відкинути на друшляк, щоб стекла зайва вода. За бажання можна замаринувати цибулю в лимонному соці та оцті.

Складіть м’ясо, огірки та цибулю в салатник.

У сотейник з товстим або сковороду влийте олію. Додайте в нього очищені зубчики часнику, лавровий лист, перець та коріандр. Поставте сотейник на середній вогонь і розжарьте олію. Орієнтуйтеся на часник – він стане рум’яним. Не перегрійте олію, інакше спеції згорять.

Вилийте масло, намагаючись потрапити на цибулю (вона буде зверху). Спеції можете притримати ложкою, вони вже віддали свій аромат та будуть у салаті зайвими. Можна налити олію через сито. Перемішайте продукти. Накрийте салатник плівкою і приберіть у холодильник хоча б годин на 5 – так салат вийде смачніший.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я