...

Вчені довели, що садівництво може лікувати розлади сну

Підпишіться на нас:

У новому дослідженні, пов’язаному зі здоров’ям, було виявлено унікальні ліки від безсоння. Вчені розкрили зв’язок між проблемами, пов’язаними з безсонням, і садівництвом, виявивши, що люди, які займаються садівництвом, рідше відчувають проблеми зі сном.

Подробиці

Дослідження, опубліковане в Journal of Affective Disorders, підкреслює, як садівництво знижує частоту безсоння, денної сонливості та апное сну. Попередні дослідження показали, як різні фактори, включаючи хвороби серця та нейродегенеративні розлади, призводять до поганого сну. Дослідники звернули увагу на можливі рішення, зокрема садівництво.

Дослідження під керівництвом Цзян Гао, декана та професора Університету Фудань, висвітлює садівництво як багатокомпонентну фізичну активність, яка не тільки зміцнює м’язи, але й має найменший ризик травм.

Для проведення дослідження дослідники проаналізували дані 62 098 дорослих із 10 різних штатів США. Було проведено анкетування, в якому задавалися питання щодо здоров’я, хронічних захворювань, заходів профілактики. Для цього дослідження були розглянуті спеціальні модулі щодо фізичної активності та скарг на сон.

Виявилося, що люди, які займаються спортом і садівництвом, рідше відчувають проблеми зі сном. Зокрема, виявилося, що у садівників на 42 відсотки менше ймовірність проблем зі сном, тоді як у тих, хто займався іншими видами вправ, на 33 відсотки менше ймовірність відчувати безсоння.

Це дослідження показує позитивний вплив садівництва та фізичних вправ на загальний стан здоров’я та самопочуття, а також припускає, що це може бути простим, але ефективним рішенням проблем, пов’язаних зі сном.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я