...

Як приготувати гамбургер у домашніх умовах: смачніше ніж в МакДональдс

Підпишіться на нас:

Для різних свят, особливо якщо в якості гостей будуть дітлахи, можна приготувати домашні гамбургери, які смачні та будуть цікавою стравою для дітей.

Дорослих гамбургерами не сильно здивуєш, тому що ми розуміємо, що це звичайний бутерброд з кількома начинками, але діти і підлітки будуть раді такій страві.

Подробиці

Приготувати гамбургер в домашніх умовах не так і складно, і, витративши трохи часу, можна отримати «заморську» страву, яка смачна і прикрасить ваш стіл.

Простіший рецепт домашніх гамбургерів буде в тому випадку, якщо в магазині придбати готові булочки. В цьому випадку вам залишиться лише посмажити плоскі котлети та нарізати начинку гамбургера.

Якщо ж ви хочете зробити гамбургер домашніх умовах смачнішим, тоді краще булочки спекти своїми руками. Такий гамбургер буде свіжішим, що важливо, і смачнішим, оскільки його не доведеться розігрівати в мікрохвильовій печі.

Для булочок знадобляться такі інгредієнти:

  • 2,5 склянки гарного борошна;
  • склянка молока;
  • два яйця (одне в тісто та одне для змащування верху булочки);
  • три ст. ложки олії рослинної;
  • по одній ч. ложці цукру та сухих дріжджів;
  • половину ч. ложки кухонної солі;
  • дрібка зерен кунжуту.

Молоко для тіста бажано підігріти, щоб цукор та дріжджі швидше почали працювати. Після перемішування дайте майбутньому тісту  хвилин п’ять постояти. Потім додайте рослинну олію, яйце та сіль.

Поступово перемішуючи і підсипаючи борошно, потрібно замісити тісто, щоб воно не було густим. Замішане тісто помістіть в посуд, стінки якого змащені рослинною олією, накрийте і поставте в тепле місце на одну годину, щоб воно підійшло.

Готове тісто перекладається на дерев’яну дошку, яку змащують рослинною олією, руки теж змащуються. Борошно не застосовується, щоб не робити тісто густішим. Розділіть тісто на 8-10 частин, які стануть після випікання булочками для гамбургерів.

Деко застеляється змащеним олією пергаментним папером, на який викладаються трохи плескаті кульки тіста, після чого йому дається час (хвилин 10-15), щоб відстоятись. Деко поставте в теплу духовку, а температура виставляється на 200 градусів. Зверху булочки змащуються збитим яйцем, а потім присипаються зернами кунжуту. Випікаються до золотистого відтінку, потім лист дістають і накривають їх серветкою.

Незважаючи на те, що класичний рецепт гамбургера має на увазі котлету з яловичини, можна використовувати й інші види м’яса – нежирну свинину або куряче м’ясо.

Приготувати гамбургер в домашніх умовах можна з різних інгредієнтів, замінити те, чого у вас немає, іншим продуктом, і все одно страва вийде смачною і ситною. Але, наслідуючи класичний рецепт гамбургера, ми дамо той розклад інгредієнтів, який дозволить зробити справжній гамбургер.

Для цього нам знадобиться:

  • 300-400 г яловичини;
  • 100-150 грамів твердого сиру (піде навіть плавлений);
  • 1 – 2 свіжих помідора;
  • 1 – 2 солоних чи маринованих огірка;
  • по дві-три ложки майонезу та кетчупу;
  • п’ять листочків свіжого салату;
  • одне яйце.

Для початку готується фарш для котлет, в який крім яйця та спецій (кухонна сіль та мелений перець чорний) не додається нічого. З отриманого фаршу формуються плоскі котлети (биточки), які обсмажують на сковороді з невеликою кількістю олії. Якщо фарш вийшов рідким, то сформовані котлети можна обваляти в панірувальних сухарях.

Булочки для гамбургера розрізаються навпіл, обидві половинки змащуються невеликою кількістю майонезу (щоб він не вилазив при відкушуванні), потім на нижню частину кладемо листок салату, кілька кружалець помідора, котлету, трохи кетчупу, пару слайсів огірка та смужку сиру.

Для того щоб сир у гамбургері розтанув його поміщають у мікрохвильову піч. Все – домашній гамбургер готовий, і ви можете влаштовувати дитяче свято, на якому ваша страва приверне увагу всіх присутніх гостей, причому не лише дітлахів, а й дорослих.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я