...

Скільки часу варяться різні крупи

Підпишіться на нас:

Крупи широко використовуються при приготуванні різних страв – починаючи від супів і закінчуючи гарнірами. Але для того, щоб зварена каша вийшла смачною і виглядала привабливо, потрібно знати, скільки потрібно часу її варити.

Подробиці

За рахунок того, що каші варять із різної крупи, час для приготування різних каш звісно різний. Якщо неправильно його розрахувати, каша вийде або напівсирою, або підгорить – і обидва варіанти не принесуть вам позитиву.

Досвідчені господині знають час варіння найбільш часто вживаних круп, адже певні страви, які подобаються всім, ми готуємо частіше. Але оскільки круп є чимала кількість, а певні каші ми готуємо рідко, то час приготування їх всіх ми просто не можемо знати.

А для того щоб приготувати ідеальну кашу, крім того, що потрібно знати час варіння, потрібно пам’ятати і об’єм води, що додається у крупу (молока). Інакше консистенція каші вийде зовсім не такою, як потрібно, і за рахунок вона вийде не смачною, та й виглядатиме непрезентабельно.

Але крім того, що потрібно знати час варіння певної каші та об’єм води, в якій вона вариться, потрібно знати і певну хитрість. Без знання цих нюансів вам або потрібно більше часу на варіння каші, або смак страви вийде менш смачним.

Зрозуміло, що досвідчені господині знають більшість секретів, які потрібні для приготування смачної каші. Але ось кулінари-початківці можуть цього не знати і тому можуть дивуватися, а чому зварена за всіма правилами рисова або гречана каша вийшла зовсім не такою, як готують досвідчені домогосподарки.

Наприклад, рисову крупу перед варінням рекомендується не лише промити водою, а й замочити на деякий час. Якщо рис використовується для приготування плову, то замочувати крупу потрібно в солоній воді, тоді рисинки не злипатимуться.

Також для того, щоб плов був розсипчастим, крупу можна обсмажити на сковороді з невеликим додаванням рослинної олії. Це не дозволить каші злипатися, і плов буде смачним і виглядати буде красиво.

Якщо ви варите гречку, потрібно пам’ятати про те, що при приготуванні такої каші не варто її перемішувати, після закипання води каструлю щільно закривають кришкою, виставляють найменший вогонь і не чіпають доти, поки гречана каша не буде повністю готова. Деякі господарки замочують гречку на ніч, потім промивають її і тільки після цього варять.

Перловку обов’язково замочують з вечора, що дозволяє заощадити час при варінні. Якщо забули замочити крупу з вечора, можна замочити її вранці (годин на 5), але в гарячій воді. Перед варінням пшоняної каші крупу потрібно промити в теплій воді, тоді каша вийде смачнішою.

Якщо ви зібралися варити вівсяну кашу, рекомендується залити її на чотири години окропом. Якщо ви хочете приготувати вівсяні пластівці, то краще приготувати цю страву з вечора і загорнути в теплий плед або рушник. Розігріта вранці вівсянка буде набагато смачнішою, ніж щойно приготовлена.

У тому випадку, якщо ви зібралися зварити кашу з ячної крупи, то пам’ятайие про те, що її потрібно кидати в воду, що вже закипіла. Всі каші, які готуються більше 15 хвилин, стають смачнішими після того, як їм після варіння дають настоятися п’ятнадцять хвилин. Зваривши кашу, укутайте каструлю чи казанок чимось теплим і дайте каші трохи постояти – так вона стане смачнішою.

Найчастіше багато господинь не використовують у приготовлених кашах вершкове масло, оскільки на гарнір буде викладено м’ясо з підливою або риба під соусом. Але це неправильно, адже не дарма вигадана приказка про те, що «кашу маслом не зіпсуєш».

Саме тому досвідчені кулінари рекомендують додавати в каші, та й інші страви, не тільки вершкове масло, але й інші види рослинної олії. Причому додавати небагато, щоб каша не стала сильно жирною, а для надання додаткового аромату. Так ваша каша стане ароматнішою і їсти її буде набагато приємніше.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я