Оливкова олія для шкіри та волосся: 5 “бьюті-лайфхаків”

0
Оливкова олія для шкіри та волосся: 5
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Для сяючої шкіри, густих вій і дзеркально гладкого блискучого волосся: розповідаємо, як зробити оливкову олію основним компонентом домашніх косметичних масок.

Оливкова олія містить антиоксиданти, сквален та олеїнову кислоту, які потрібні нашій шкірі для зволоження та захисту від шкідливого впливу навколишнього середовища. Оливкова олія багата жирними кислотами та вітамінами A, D, E, K, які живлять і покращують колір обличчя, зберігаючи тургор шкіри та рельєф овалу. Нарешті, оливкова олія має протизапальні властивості і заспокоює подразнену шкіру (зокрема, чутливу).

Експерти італійського виробника оливкової олії Filippo Berio розповідають, як використати його корисні властивості для косметичних благ. Приготуйте маску своїми руками – це просто, тільки виберіть потрібний рецепт.

Зволожуюча маска для обличчя

Складові:

  • 2 ст. л. пюре із свіжого авокадо
  • 1 ст. л. оливкової олії

Змішайте пюре з авокадо з оливковою олією, нанесіть суміш на очищену шкіру, розподіливши рівним шаром (замість авокадо можна використовувати пюре з банана). Залишіть маску на 15 хвилин, після чого змийте водою. Маска підходить для сухої та чутливої ​​шкіри, актуальна в осінньо-зимовий період: добре зволожує та відновлює шкіру. Оптимально повторювати двічі на тиждень протягом місяця.

Маска для густих вій та брів

Складові:

  • Зелень петрушки
  • 1 ст. л. оливкової олії

Подрібніть у блендері невеликий пучок петрушки, додайте оливкову олію та перемішайте. Маску нанесіть на повіки і вії (для нанесення найкраще використовувати спеціальну щіточку для вій, зверху можна притиснути масу марлевою серветкою, щоб вона не розтікалася по обличчю). Через 5-10 хвилин змийте водою. Оливкова олія сприяє зростанню вій за рахунок глибокого живлення волосяних фолікул: вії стають більш пружними та блискучими. Використовуйте маску один раз на тиждень.

Маска для блискучого волосся

Складові:

  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. мед
  • 1 жовток

Змішайте всі інгредієнти, нанесіть маску на коріння сухого волосся та розподіліть по всій довжині волосся. Накрийте волосся плівкою або укутайте рушником. Тримайте маску протягом години, після чого змийте шампунем. Проводьте процедуру один раз на тиждень протягом двох місяців.

Скраб для шкіри на основі оливкової олії

Складові

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 4 ст. тростинного цукру
  • 2 краплі улюбленої ефірної олії
  • 2 ст. л. натуральної меленої кави

Змішайте потрібну кількість тростинного цукру з оливковою олією, додайте пару крапель ефірної олії та мелену каву. Використовуйте скраб під час прийняття душу: нанесіть суміш на вологе чисте тіло і втирайте його близько 10 хвилин круговими масажними рухами, змийте скраб теплою водою і нанесіть зволожуючий гель або крем.

Маска-масло для ніг

М’яко змащуйте огрубілу шкіру стоп перед сном оливковою олією (можна використовувати ватний диск або серветку), накладіть харчову плівку і надягніть бавовняні шкарпетки: за ніч стопи не тільки відпочнуть, але й отримають необхідне живлення.

попередня статтяДосвідчені кухарі розкрили “секрет” змащування терки олією
наступна статтяЧим полити цибулю, щоб виросла “розміром з кулак”
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я