...
ГоловнаЗдоров'яЩо станеться з вашим тілом, якщо ви відмовитеся від шоколаду на місяць

Що станеться з вашим тілом, якщо ви відмовитеся від шоколаду на місяць

Підпишіться на нас:

Дієтологи розповідають про всі позитивні ефекти відмови від улюбленого десерту.

Шоколад (і десерти з нього) — чи не найпопулярніші ласощі у світі. І хоч темний шоколад може бути корисним, якщо вживати його в помірних кількостях, інші види (білий або молочний) містять шкідливі жири і забагато цукру. Розповідаємо, що буде, якщо повністю відмовитися від смачної, але шкідливої ​​насолоди на місяць.

Ви станете спокійнішими

Коли ми відмовляємося від шоколаду, ми суттєво зменшуємо споживаний цукор, а це, у свою чергу, позбавляє нас від емоційних стрибків. “Коли ви виключаєте цукор з раціону, ви позбавляєтеся однієї з основних причин перепадів настрою і дратівливості”, – пояснює дієтолог Джей Ковін у бесіді з виданням Eat This, Not That. За словами експерта, цукор – це токсин, який виснажує запаси енергії. «Це може призвести до перепадів настрою, надмірної тяги до їжі та іншої нездорової поведінки», – говорить Коуїн.

Втратите пару кілограмів

Навіть якщо в іншому ви залишите харчування колишнім, відмова від шоколаду значно знизить кількість споживаних калорій, і тому великий шанс, що ви, самі того не помічаючи, позбавитеся пари зайвих кілограмів.

Зменшиться печія

“Шоколад – це кислотна їжа, яка може викликати або посилити симптоми печії”, – пояснює ще один дієтолог Даніель Макевой. А тому, якщо ви страждаєте печією, виняток улюбленого десерту з раціону може допомогти вам відчути себе краще

Поліпшиться сон

Якщо ви балуєтеся шоколадом наприкінці дня, можливо, заснути вам вдається складно. Вся справа в кофеїні, який містить ласощі. “Кофеїн сприяє занепокоєнню та тривозі, тому зменшення його кількості допоможе вам почуватися більш розслабленими”, – підкреслює Макевий. Таким чином, виключення шоколаду з меню позитивно впливає навіть на якість сну.

Зменшиться ризик захворювань печінки

Дослідження показують, що раціон з високим вмістом цукру може сприяти розвитку неалкогольної жирової хвороби печінки – патологічної зміни печінки через надмірне відкладення жиру в її клітинах. Таким чином, якщо зменшити кількість споживаних солодощів, ваша печінка з більшим ступенем ймовірності залишиться здоровою.

Ризик серцево-судинних захворювань також зменшиться

У дослідженні, проведеному JAMA Internal Medicine, було виявлено, що існує пряма кореляція між високим споживанням цукру та підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань. А значить, замінивши шоколад на більш здорові альтернативи, наприклад, фрукти або горіхи, ви зменшите і потенційну загрозу серцю.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого кольору та стійкого...

Які продукти не вживають дерматологи: цей список стане в нагоді кожній дівчині, яка піклується про свою шкіру

Деякі продукти можуть викликати появу прищів та запалень, а також погіршувати стан шкіри при таких захворюваннях, як псоріаз,...

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають, що такі ласощі...

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось і дарма! Експерти...