...
ГоловнаЗдоров'яРозповідаємо, чим небезпечна пальмова олія та яких продуктів з її вмістом краще...

Розповідаємо, чим небезпечна пальмова олія та яких продуктів з її вмістом краще уникати

Підпишіться на нас:

Пальмова олія — рослинна олія, що найбільш споживається на планеті, 72% якої використовується в харчовій промисловості. А тим часом, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, її регулярне вживання призводить до безлічі небезпечних захворювань, включаючи атеросклероз та ішемічну хворобу серця. Розповідаємо, у яких продуктах пальмову олію використовують найчастіше (по можливості, їх варто обмежити або виключити із раціону зовсім).

Печиво

Пальмова олія міститься у багатьох видах магазинного печива та бісквітів. Справа в тому, що воно допомагає зменшити обсяг тіста і зробити його більш розсипчастим та м’яким.

Хліб та булки

Дуже часто в несолодку випічку (особливо недорогу) також додають пальмову олію. Це можна зрозуміти за м’якістю батона – дуже м’який хліб, швидше за все, випечений саме на пальмовій олії, тому звертайте увагу на твердішу випічку.

Маргарин

Пальмову олію майже завжди додають при виготовленні маргарину, оскільки вона запобігає окисленню і допомагає маргарину зберігатися довше. Проте користі від цього не додається. Так що в ідеалі краще вживати в їжу натуральне масло.

Пластівці для сніданку

Пальмова олія — постійний інгредієнт багатьох готових сніданків, які (багато в чому, завдяки цьому маслу) можуть зберігатися місяцями.

Шоколад (і шоколадна паста)

При виборі шоколадної плитки або пасти уважно вивчіть склад і по можливості уникайте солодощів з пальмовою олією. Так, шоколадка, яка містить тільки масло какао, швидше за все, не буде так спокусливо блищати і швидко почне танути, проте буде в рази корисніша за ту, яка містить пальмову олію

Чіпси

Майже всі чіпси смажать на пальмовому маслі, так як це дешева альтернатива іншим оліям. Якщо хочете їсти чіпси з меншою шкодою для здоров’я – шукайте крафтові, приготовані, наприклад, на олії (або зовсім без олії).

Заморожені страви

У заморожені напівфабрикати дуже часто додають пальмову олію, яка виконує роль консерванту. Тому краще зайвий раз не полінуватись і приготувати домашній обід (або хоча б уважно вивчати етикетки готової продукції).

Морозиво

Пальмову олію додають далеко не у все морозиво. Як правило, цей інгредієнт міститься лише у дешевих десертах, які на смак сильно відрізняються від морозива з додаванням вершкового масла та молока.

Локшина швидкого приготування

Середня упаковка майже будь-якої локшини швидкого приготування містить близько 20% пальмової олії.

Збиті вершки

При приготуванні збитих вершків пальмова олія використовується майже завжди. Це допомагає їм зберігати форму та структуру. Враховуйте це, якщо вирішите поласувати десертом із вершками. Але краще збивайте варшки вдома.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого кольору та стійкого...

Які продукти не вживають дерматологи: цей список стане в нагоді кожній дівчині, яка піклується про свою шкіру

Деякі продукти можуть викликати появу прищів та запалень, а також погіршувати стан шкіри при таких захворюваннях, як псоріаз,...

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають, що такі ласощі...

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось і дарма! Експерти...