Акацієвий чай проти різних хвороб

0
Акацієвий чай проти різних хвороб
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ну хто не знає білу акацію? Ці величезні дерева з великими шипами на стовбурі та кожній гілці? А восени на них з’являється безліч стручків з ароматними квітами. Так ось цю саму акацію люди з давнини використовували для лікування різних недуг. А в нашому сучасному світі акація є офіційною лікарською рослиною. До речі, корисними є і кора, і квіти, і листя цього дерева. Чарівний аромат квітучої акації завжди приваблює безліч бджіл. Не дарма мед із нектару квітів білої акації такий ароматний. Крім того, він смачний і корисний.

Цілющий склад акації

Квіти акації білої багаті на вітаміни А і С, ефірні масла, органічні кислоти, флавоніди і танін. До складу кори молодих пагонів акації входять дубильні речовини, жирні олії, танін та рутин.

Ця лікарська рослина має сечогінні, відхаркувальні, жарознижувальні та проносні властивості.

Спиртову настоянку квітів акації приймають при виразках шлунка з кровотечами, нирковою недостатністю та захворюваннями жіночих органів. Застосовується настойка і для зовнішнього лікування (варикоз, тромбофлебіт), нею успішно розтирають паралізовані кінцівки у хворих.

Настої та відвари квіток допомагають при високому артеріальному тиску, діареї. Вони ефективні навіть під час відновлювального періоду після інсульту. Таке зілля з квітів і листя дає позитивні результати при міомі матки та лікуванні сечостатевої системи. Крім того, з листя акації роблять відвари від кашлю, високої температури, застуди та будь-яких проблем із дихальними органами. При респіраторно-вірусних інфекціях особливо ефективний акацієвий мед. У порівнянні з іншими видами меду, у акацієвого меду зацукровання відбувається не так швидко, тому він може зберігатися в рідкому стані більше року.

Китайські і японські цілителі призначають акацію при різних захворюваннях. Рутин, що міститься в акації, благотворно впливає на кровоносні судини, вони стають еластичними і менш схильні до зносу. Вітаміни А і С рятують нас від передчасного старіння та злоякісних пухлин.

Чай з квіток акації п’ють при безплідності та нервових розладах. Неповторний аромат цих дрібних білих квіточок здатний заспокоїти, зняти напругу та депресію, нормалізувати порушений сон. Фахівці з фітотерапії завжди прописують акацію пацієнтам у депресивному стані та тим, хто схильний конфліктувати. І не дарма, тому що після прийому акації ми або не доводимо ситуацію до конфлікту, або швидко вирішуємо конфлікт, що назріває.

Про протипоказання

За традицією слід сказати кілька слів про протипоказання та попередити всіх читачів. А річ у тому, що у всіх фрагментах білої акації (листі, квітах) є отруйні речовини. Тому самолікування акацією таки не бажано. І дуже важливо не порушувати дозування. Якщо з’явилися ознаки отруєння, такі як нудота, пронос, дискомфорт у кишечнику, головний або серцевий біль, значна слабкість, відразу ж треба вдатися до промивання шлунка, скористатися активованим вугіллям і показатися лікарю.

Також не варто приймати акацію тим, у кого низька кислотність шлункового соку та алергія на білу акацію.

Чай з акації – рецепти

Чай з квітами білої акації надзвичайно ароматний. У готовий чай непогано додати мед. Тільки чай попередньо треба трохи остудити, орієнтовно до 60 градусів, щоб мед зміг віддати всі корисні речовини.

Для приготування чаю із свіжих квіток знадобиться:

  • Квіти білої акації – 4 столові ложки,
  • Вода – 200 мл,
  • Цукор або мед – 1 чайна ложка

Чай готують з будь-яких квіточок (напіврозпущених або повністю розквітлих). Головне, не забудьте їх промити під струменем води, щоб видалити пил і комах. А потім треба квіточки відокремити від гілочок. Використовуватийте лише квіти.

Воду для чаю закип’ятити окремо. У заварювальний чайник відправляємо підготовлені квіточки, заливаємо вміст чайника окропом. Даємо настоятися 15 хвилин і можна приступати до чаювання.

Чай із сухих квітів акації

В цьому випадку заварюємо як звичайний чай. Співвідношення таке: одна чайна ложка сухих квітів акації на одну склянку окропу. Даємо трохи настоятися і приймаємо з бджолиним медом цей відмінний тонізуючий напій.

попередня статтяЯкі “секрети” заморожування баклажанів
наступна статтяЯк уникнути помилок, які шкодять шкірі, приймаючи душ
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я