5 способів покращити самопочуття у спеку

Підпишись на нас:

З’ясували, як залишатися бадьорим та енергійним, коли показники термометра б’ють рекорди.

Носіть легкий одяг з натуральних тканин

Розтягнутися в купальнику на шезлонгу в спеку – мрія кожного в літній сезон. Для тих, хто проводить його далеко від сонячних пляжів і освіжаючого морського бризу, є універсальна, але дієва порада, як врятувати себе від спеки. Носіть одяг з дихаючих тканин – такі елементи гардеробу допоможуть не тільки охолодити тіло, але й підтримати нормальний стан організму при рекордно високих показниках термометра.

На щастя, сьогодні в нашому розпорядженні є велика кількість тканин, з яких створюється гарний і легкий (що найголовніше) одяг. Для початку зверніть увагу на бавовну, льон та віскозу — саме ці матеріали стануть вашими вірними друзями в спеку

Не ігноруйте питний режим

Людський організм схожий на країну чудес — чого вартий той факт, що він сам може регулювати температуру тіла. Але для того, щоб у ньому не було збоїв, важливо пити достатню кількість води. Це зовсім не означає, що вам треба випивати не менше 20 склянок на день і сподіватися, що спека обходитиме вас стороною. Досить випивати щоденну норму (8 склянок води) для того, щоб ваш організм, особливо шкіра, не страждав від дефіциту вологи. Також не варто забувати, що якщо ви активно займаєтеся спортом або сильно потієте в літню пору, води треба пити трохи більше, ніж 8 склянок. Головне — дотримуватися балансу питного режиму.

Носіть легкий SPF

Регулярне використання SPF у спеку – головне правило, яке допоможе захистити організм від підвищеної втоми та виснаження. При цьому слід пам’ятати, що засоби для захисту від УФ-променів мають бути під рукою не лише влітку, а й у інші сезони. Головне в цьому пункті — правильно вибрати текстуру б’юті-продукту з SPF: вона не повинна бути занадто рідкою, щільною або маслянистою. В іншому випадку ви ризикуєте закупорити пори та заблокувати зволоження шкіри.

Забудьте про нічні доглядові засоби

У світі краси досі точаться активні суперечки щодо необхідності використання косметичних засобів на ніч. Але щодо спеки, тут все дуже просто — жодних щільних і густих доглядових засобів. Не погіршуйте ситуацію густим кремом або сироваткою, але в жодному разі не відмовляйтеся повністю від зволожуючого догляду в цей час доби. Ніч — найкраще, що можна придумати для відновлення шкіри, оскільки саме в цей період регенеративні процеси йдуть у дермі найінтенсивніше.

Використовуйте охолоджувальні засоби з розумом

Якщо ви збираєтеся укласти пакет з льодом на саму розпалену ділянку вашого тіла, ви робите помилку. Натомість краще помістити охолоджуючий засіб на місце пульсу на зап’ясті або скронях. Це точки, які виділяють найбільше тепла від тіла, тому що в цих зонах вени розташовані найближче до поверхні шкіри. У такий спосіб ви значно прискорите процес охолодження всього тіла. Вплив холодом на ці області прискорить настання відчуття прохолоди та продовжить вашу працездатність.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Посадіть ці рослини: забудьте про прополювання ділянки на сезон

Посадка грунтопокривних рослин - відмінний спосіб забути про прополювання...

Як приготувати картопляно-гарбузову запіканку

Запіканка з картоплі та гарбуза готується досить швидко, а...

Викрадачі здоров’я та молодості: 5 речей у домі, які наближають старість

Наш дім – не завжди наша фортеця. У сучасних...

Як приготувати смачний сирний пудинг

Дуже популярним видом десерту, який охоче готують у різних...

Корисні звички людей, які залишаються у добрій формі без спортзалу

Давно намагаєшся схуднути, але нічого не виходить? Можливо, ти...

Скільки часу варяться різні крупи

Крупи широко використовуються при приготуванні різних страв – починаючи...

Які рослини можна поставити на північні підвіконня: 5 варіантів

Не всі вікна у квартирі виходять на південь, а...