...

Як пофарбувати яйця буряком в простий спосіб

Підпишіться на нас:

Натурально та яскраво – справжня прикраса великоднього столу! Як пофарбувати яйця буряком? Це простий спосіб використання натурального овочевого соку. В результаті яєчна шкаралупа набуває красивого бордового кольору.Чим довше потримати яйця в соці, отримаєте забарвлення різної інтенсивності відтінок.

Інгредієнти:

  • Яйця – 5 шт.
  • Буряк (великі (830 гр.)) – 2 шт.
  • Оцет (9%) – 2.5 стол. л.

Приготування:

Підготуйте потрібні продукти. Краще підійдуть яйця з білою шкаралупою.

Зробіть буряковий сік. Буряк помийте щіткою або жорсткою губкою під струменем проточної води, зріжте шкірку. Наріжте овоч дрібними кубиками.

Відіжміть з буряка сік через соковитискач. Заберіть пінку, що утворюється під час вичавлювання соку. Якщо соковитискача немає, натріть буряк на дрібній тертці або пропустіть через м’ясорубку і відіжміть сік через складену в 2-3 шари марлю. При отриманні соку вручну може знадобитися більше овочів. Кількість соку залежить від соковитості буряка. Орієнтуйтеся на те, щоб сік повністю покривав яйця під час фарбування.

Обов’язково мийте яйця перед використанням, оскільки навіть на чистій шкаралупі, що здається, можуть знаходитися шкідливі бактерії. Найкраще використовувати миючі засоби для харчових продуктів та щітку. Яйця зваріть.

Видавлений буряковий сік процідіть через дрібне сито. Додати оцет і перемішайте. Опустіть у сік варені яйця. Інтенсивність кольору залежить від часу. Чим довше яйця тримати у соці, тим більш насиченим буде відтінок.

Для гарного яскравого кольору на фарбування яєць піде приблизно 30-35 хвилин. Щоб колір не був однотонним, в процесі фарбування перевертайте яйця. В результаті вони матимуть мармуровий малюнок. Забарвлені яйця дістаньте із бурякового соку і викладіть на решітку. Яйця повинні повністю обсохнути.

Яйця, фарбовані буряком, викладіть на тарілку та подавайте до великоднього столу.

Світлого та мирного Великодня!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я