Як збільшити кількість дощових черв’яків у ґрунті: посадіть ці рослини

Підпишись на нас:

Посадивши на ділянці певні рослини, можна збільшити кількість дощових хробаків у ґрунті і тим самим покращити його якість.

Дощові черв’яки грають важливу роль для здорового ґрунту. Вони допомагають його розпушувати, покращують його структуру та збагачують його поживними речовинами. Однак, у деяких випадках, кількість дощових хробаків у ґрунті може бути недостатньою. Щоб вирішити цю проблему, можна використовувати спеціальну рослину – лободу.

Лобода, або ромашка-лобода, є однією з найефективніших рослин для залучення дощових хробаків у ґрунт. Її коріння виділяють речовини, які залучають черв’яків і стимулюють їхню активність. Крім того, лобода має потужне коріння, яке проникає глибоко в грунт і створює хороші умови для проживання черв’яків.

Для того, щоб збільшити кількість дощових хробаків у ґрунті, необхідно посадити лободу на ділянці, де вони відсутні або їх кількість недостатня. Лобода віддає перевагу сонячним місцям з добре дренованим грунтом. Тому перед посадкою необхідно підготувати ґрунт, переконавшись, що він досить вологий і родючий.

Посадка лободи проводиться навесні чи восени. Рослина можна висадити як насінням, так і живцями. При посадці насіння, необхідно дотримуватися відстані між ними близько 10 см, щоб рослини мали достатньо місця для зростання. При посадці живців їх слід укорінити у воді і потім пересадити в грунт.

Після посадки лободи необхідно регулярно поливати рослину і підгодовувати органічними добривами. Це допоможе їй швидше розвиватися та залучити дощових хробаків. Крім того, необхідно стежити за станом ґрунту і при необхідності розпушувати його, щоб забезпечити хробакам доступ до кисню.

Крім лободи, існують інші рослини, які можуть залучити дощових черв’яків у грунт. Наприклад, це багаторічні трави, такі як конюшина, люцерна та жито,  також горох.  Ці рослини мають коріння, яке приваблює черв’яків і покращує грунт.

Ці рослини здатні стимулювати розмноження дощових хробаків навіть у бідних піщаних ґрунтах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Вірні ознаки того, що мозок старіє швидше, ніж тіло

У дорослішанні багато плюсів (можна купити і наодинці з'їсти...

Чим підживити моркву: добрива для моркви під ногами

Морква, як і кожна посаджена городня культура, потребує підживлення....

Як правильно варити яйця, щоб не потріскалис

Якщо в якомусь рецепті потрібні цілі варені яйця, то...

Корисна порада, як вигнати мух із квартири

З кожним днем надворі стає все тепліше. І можна...

Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона...

Яких помилок допускаються городники під час поливу

Поливання насаджень – необхідна дія, особливо влітку. Але неправильним...

Сніданок з категорії правильного харчування: смузі з апельсинів та зеленої гречки

Почати ранок можна з легкого та дуже незвичайного сніданку,...