Вчені назвали, головний фрукт проти старіння

0
Вчені назвали, головний фрукт проти старіння
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Можливо, вам відомі приправи або навіть напої, що найкраще впливають на здоров’я та тривалість життя, але чи відомо вам про фрукти, які здатні відкласти старіння? Останні дослідження показують ефективність одного конкретного продукту.

Більшість розмов про довголіття незмінно зводиться до раціону. У пресі часто пишуть про те, який чай є кращим для збереження здоров’я, які горіхи можуть допомогти збільшити тривалість життя і яку спецію довгожителі вибирають найчастіше. Але як щодо фруктів? Чи знаєте ви, які з них корисніші за інших з точки зору довгого та здорового життя?

Ви можете бути здивовані та втішені простотою відповіді. Це авокадо. Так, авокадо – це фрукт, і він може допомогти зберегти гостроту розуму та здоров’я мозку, про що свідчать останні дослідження.

Робота Університету Тафтса, опублікована в журналі Nutrients, узагальнила результати рандомізованого дослідження, в якому учасники їли авокадо щодня протягом шести місяців, тоді як іншим піддослідним фрукт замінювали або однією картоплиною, або однією чашкою нуту. Наприкінці випробування у тих, хто їв авокадо, відзначався підвищений рівень лютеїну. Цей пігмент пов’язаний з когнітивною функцією та пам’яттю.

«Це дослідження дуже цікаве і демонструє великі перспективи для здорового старіння, — каже Кортні Блісс, магістр наук у галузі харчування та дієтології, зареєстрований дієтолог-нутріціолог та власниця Feeding Bliss. — Оскільки наше населення старіє і приділяє більше уваги здоров’ю, ця проста дієтична добавка може стати важливою частиною харчування для будь-якого віку».

Нутриціолог, магістр громадської охорони здоров’я і консультант з добавок Тріста Бест також вважає авокадо найкориснішим фруктом, пояснюючи це кількістю магнію, що міститься в ньому. «Магній життєво важливий для життя, оскільки він міститься в кожній клітині тіла та відіграє роль у виконанні багатьох функцій організму, — каже Бест. — Один авокадо містить майже 60 міліграмів магнію, що становить 15% добової норми цієї поживної речовини, що рекомендується».

Бест додає, що магній «працює не тільки в мозку для покращення настрою та когнітивної підтримки, але й поза мозком у кровоносних судинах». «Він діє як судинорозширювальний засіб, який збільшує приплив крові до мозку», — пояснює фахівець. За словами Трісти, якщо йдеться про їжу, що підвищує потужність мозку, продукти, що містять омега-3, зазвичай знаходяться на першому місці. Крім магнію, авокадо також багатий на жирні кислоти омега-3.

«Приблизно 60% мозку складається з жиру, і половина цієї кількості посідає жири типу омега-3, — пояснює Бест. — Було виявлено, що продукти, багаті на омега-3, можуть допомогти запобігти когнітивним захворюванням, таким як хвороба Альцгеймера, і уповільнити зниження розумових здібностей. Мозку потрібен жир омега-3 для утворення нервових клітин, які життєво важливі для пам’яті та здатності людини до навчання».

Отже, антивікова дієта повинна містити авокадо. Але що можна приготувати за допомогою цього фрукту? Як корисну закуску можна рекомендувати гуакамоле. Також авокадо можна додавати до смузі і навіть робити з нього морозиво. Якщо хочеться зробити повноцінне блюдо з авокадо, зверніть увагу на рецепти салатів, севиче і навіть супів із цим фруктом.

попередня статтяЧим замінити дріжджі у випічці
наступна статтяПитна дієта проти зморшок від відомого дерматолога
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я