Які сорти гортензій садівники рекомендують висаджувати в затінку

Гортензія — королева саду. Вона неймовірно пишна та приваблива. Коли є гортензія, то інші рослини на клумбу можна й не висаджувати. Всю декоративну роль вона візьме на себе. Головне — правильно вибирати місце для висаджування та враховувати особливості сортів.

Подробиці

Якщо ваша клумба буде в затінку, надавайте перевагу рослинам, які зможуть в таких умовах відповідно розвиватися. Є три сорти гортензій, які рекомендують садівники:

  • «Фантом»;
  • «Вимс ред»;
  • «Ламлайт».

«Фантом» є дивовижним сортом. Він невимогливий до умов вирощування. Претендує стати улюбленцем. Ця гортензія буде собі рости навіть при умові рідких поливів та відсутності якісного ґрунту.

«Вимс ред» також універсальний сорт. Його можна однаково висаджувати як на сонячних клумбах, так і в затінку. Якщо ви шукаєте гарну рослину з категорії гортензій, ви її знайшли.

«Ламлайт» стане найгарнішим за своїм виглядом серед гортензій. Дуже пишний, ефектний, гарний. Зверніть увагу на особливість сорту. Він дуже любить, коли поруч ростуть хвойні культури. В такому випадку «Ламлайт» буде найкраще розвиватися.

Пугачова Людмила
Пугачова Людмила
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я