Садимо гарбуз на городі: корисні поради городникам

0
Як зрозуміти, що гарбузи можна збирати з грядки та перекладати на зберігання
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Гарбуз – один із популярних овочів на городі. Якщо у вас ділянка землі велика, то гріх не посадити цього хазяїна городу. За ним легше доглядати, у порівнянні з іншими культурами та й шкідників у нього небагато. Але спочатку гарбуз потрібно посадити, і зробити це правильно.

Подробиці

Гарбуз любить тепло, тому терміни його посадки пізніший – в другій половині травня, коли температура повітря +20-22 градуси, ґрунт теплий і не передбачається заморозків.

Ще гарбузу потрібне роздолля. Для кожної рослини треба виділяти від одного до чотирьох квадратних метрів. Це залежить від кліматичних умов: якщо ви живете в посушливих регіонах, для гарбуза необхідно більше площі, а якщо вологи випадає достатньо, то можна садити густіше. Існує закономірність: чим густіше посаджені ці овочі, тим менші будуть самі плоди.

Відстань між саджанцями має бути приблизно 2 м, така ж сама, як і між рядками. Якщо посадити гарбузи, як то кажуть, під лінійку, то за ними легше доглядати, можна міжряддя обробляти культиватором, що спростить роботу.

І ще один нюанс: в ямку можна кидати кілька насінин, але коли вони зійдуть, залишати один саджанець, адже йому потрібно багато поживних речовин, а на два їх просто не вистачить. Тому гарного врожаю не буде.

попередня статтяПорада, щоб начинка для пиріжків не розпадалася
наступна стаття10 корисних порад під час роботи з тістом
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я