Не тільки samba: на які кеди звернути увагу весною 2024 року

0
Не тільки samba: на які кеди звернути увагу весною 2024 року
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Коли винайдуть машину часу, складати гардероб стане набагато простіше – досить злітати в майбутнє і подивитися, які тренди набудуть найбільшої популярності. Але поки що такої розкоші немає, доводиться задовольнятися малим. Наприклад, тренди найближчого сезону ми передбачити вже можемо. Про те, які кеди виглядатимуть особливо актуально цього літа, розповідає модна стилістка Маргарита Мурадова.

Наївні

Пастельні відтінки – один з основних трендів майбутнього літа. Причому будь-які: від ніжно-рожевих та кавових тонів до світло-зеленого та небесно-блакитного. Світлі, розведені кольори надають образам дитячості та дивацтва — у поєднанні з модними у зумерів оборками на рукавах чи чепчиками вдасться створити незвичайний міський образ.

Інший прийом інфантилізації образу – наївні квіткові принти. Не плутати з масивними флоральними візерунками з 2018 року — йдеться про примітивні мініатюрні ромашках, які не відразу кидаються в очах, але надають образу закінченість.

Хайтопи

Відомий високий силует з нами останні 30 років (а то й більше). І за цей час його популярність анітрохи не згасла. Хайтопам Converse, наприклад, був вірним Курт Кобейн. З урахуванням моди на естетику дев’яностих до його гардеробу можна звертатися за натхненням.

Класичні чорні або світло-бежеві кеди з білою підошвою хороші тим, що їх можна інтегрувати в різні луки. Лляні штани або рвані джинси, розтягнутий светр крою оверсайз або кроп-топ, що облягає, — хайтопи легко допоможуть зробити образ завершеним.

З масивною підошвою

Здається, що в кросовочному середовищі мода на об’ємну підошву всім набридла. Але це не так: тепер на перший план вийшов тренд на аутдур, і функціональні кросівки зі складною тракторною підміткою стали закономірним продовженням популярності аглі шузів.

У випадку з кедами ситуація трохи інакша: черпати натхнення з колекцій трекінгових брендів не вийде. Зате звернути увагу можна на моделі на товстій підошві з рельєфним протектором. Або на пари з «незнімною калошею», коли гума підошви накриває собою боки та верх взуття. Може, в похід у таких і не поїдеш, зате літні грози точно не стануть проблемою.

Мінімалістичні

На противагу тренду на ускладнену, об’ємну підошву стоїть тренд на мінімалізм. Якомога менше кольорів та зайвих деталей, якнайбільше зручності.

Причому важливо розуміти, що мінімалізм не просто візуальна естетика, а повноцінна філософія, погляд на життя. І в нього, наприклад, добре вписуються зістарені білі кеди. Наприклад, NCF: вони виконані із зносостійкої тканини канвас у чорному, білому та модному металізованому варіанті. Оскільки пара зовні вже виглядає поношеною, вона легко прослужить не один сезон. Трохи на кшталт Стіва Джобса. Для тих, кого такий гранжовий підхід не надихає, є й альтернатива — спокійні кеди, які відсилають до семдесятих трендів.

Ретро

Естетика вісімдесятих та дев’яностих, яка спочатку сприймалася як один із безлічі швидких трендів, схоже, з нами надовго. Що вдієш: молодь активно досліджує гардероби батьків, «вінтажки» та «секонди».

Тут за натхненням можна звернутися до образів принцеси Діани – не дарма її досі шанують як ікону стилю.

попередня статтяЯк приготувати спагетті карбонара нашвидкуруч
наступна статтяЯк замаринувати фаршировані зеленню помідори: закуска до шашликів
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я