Чи добре садити кріп по всьому городу: поради досвідчених городників

0
Чи добре садити кріп по всьому городу: поради досвідчених городників
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кріп є поширеною городньою культурою, яка широко використовується як самостійна їстівна рослина або для виготовлення приправ, соління огірків та помідорів.

Більше того, цей представник сімейства Окружкових оберігає інші культури, що висаджуються городниками, захищаючи від різних хвороб і шкідників.

Крім того, кріп збагачує грунт, таким чином забезпечуючи передумови для майбутнього хорошого врожаю інших рослин.

Але буває так, що кріп може поширитись по всьому городу, що деяким городникам не подобається. А даремно: нічого поганого в цьому немає.

Навпаки: чим більше кропу, тим корисніше це для ґрунту та, відповідно, для всіх городнях рослин.

Кріп сприяє оздоровленню ґрунту, «виганяє» багатьох шкідників та «відводить» різні захворювння, властиві городним рослинам.

Також кріп збагачує грунт: зрізуючи верхню частину і залишаючи коріння, ми тим самим даємо їм можливість перегнити в землі, що робить останній більш пухким і насиченим мікроелементами.

Захист для рослин

Кріп разом з чорнобривцями та деякими видами гірчиці може відганяти золотисту картопляну нематоду.

Тому після посадки картоплі можна відразу розкидати по грядці кропове насіння.

Якщо кріп висадити з редькою або капустою, то ви таким чином убережете останні від зараження килою грибкове захворювання).

Якщо кріп зробити сусідом огірків, він забезпечить їм захист від пероноспорозу, а помідорам від фітофтори та кладоспоріозу.

Якщо садити з капустою – значить, відвадити від неї метелика білявку та інших гусениць.

Крім того, пряність чудово уживається з помідорами, цибулею, часником, буряком, суницею, смородиною, бобовими та багатьма іншими рослинами.

Не дуже бажані сусіди

Ще кріп, що розповсюджується по городу, виганяє листоблошок, правда, для цього його потрібно вирощувати кілька років.

Однак варто пам’ятати, що все ж таки є рослини, які не полюбляють сусідства кропу. А саме:  морква, селера та іншими представники сімейства Окружкових.

попередня статтяЯк приготувати сніданок чи перекус всього за 10 хвилин: грінки з сиром та яйцем
наступна статтяШвидка і смачна варена скумбрія за 10 хвилин
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я