Швидка і смачна варена скумбрія за 10 хвилин

1
Швидка і смачна варена скумбрія за 10 хвилин
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дуже смачна, соковита, ароматна та корисна! Скумбрія варена – рецепт, який навчить вас, як швидко і смачно, буквально за 10 хвилин, приготувати смачну страву з риби. Така риба відмінно підійде для салатів, закусок, також можна подати самостійно, з гарніром або без.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Лимони – 0.5 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Кріп
  • Сіль 1 стол. л.

Покрокове приготування:

Скумбрію, якщо вона була заморожена, заздалегідь розморозьте. Потім почистіть її і випатрайте, особливо ретельно видаліть чорну плівочку всередині черевця, вона гірчить. Рибу добре промийте та обсушіть паперовими рушниками.

У каструлю влийте 1,5 л води, додайте сіль, лавровий лист. Вижміть сік половини лимона і цю вичавлену половинку теж закиньте у воду. Кріп помийте, обсушіть і дрібно наріжте. Також закиньте його у каструлю (можна заморожений). А взагалі зелень беріть на свій смак. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння на сильному вогні.

Тим часом скумбрію наріжте на порційні шматочки. Ви можете варити і цілу тушку, і великі шматки, дивлячись для якої мети хочете її використовувати.

Коли закипить вміст каструльки, опустіть у неї шматочки скумбрії. Дочекайтеся повторного закипання, зменшіть вогонь і проваріть рибу протягом 5-7 хвилин. Довше варити не потрібно – тоді риба залишиться соковитою. Якщо у вас ціла тушка, збільште час до 10 хвилин.

Викладіть скумбрію на тарілку і прикрасьте шматочками лимона. Подавайте до столу з гарніром або без, як самостійну страву. Для приготування салатів або закусок рибу охолодіть.

Смачного!

попередня статтяЧи добре садити кріп по всьому городу: поради досвідчених городників
наступна статтяЯк правильно мити волосся, щоб цей процес приніс більше користі
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я