Краса

Як правильно мити волосся, щоб цей процес приніс більше користі

Миття голови – не такий простий процес, яким здається на перший погляд. Щоб зробити його кориснішим, експерти пропонують додати до процедури кілька рухів.   

Щоб миття голови принесло волоссю більше користі, просто намилити локони і змити піну недостатньо.

Дерматологи та трихологи рекомендують промивати голову шампунем два рази: приділяючи цьому процесу щонайменше кілька хвилин, в ідеалі використовуючи силіконовий масажер для масажу шкіри голови.

Звичайно, купити недорогий масажер і знайти йому місце на полиці у ванній не так вже й складно. Але будемо чесні: регулярно використовувати його ти навряд чи будеш. Така процедура забирає багато сил та часу. А ще нерідко супроводжується сплутаністю волосся та больовими відчуттями, що теж не мотивує проводити масаж під час кожного миття голови.

Втім, ти все одно можеш зробити миття кориснішим:

  • Промивай пасма шампунем щонайменше півтори хвилини, щоб досягти появи об’ємної піни. По-перше, так ти краще промиєш волосся. А по-друге, подібна дія замінить міні-масаж та покращить кровообіг шкіри голови.
  • Тягни волосся біля коріння. Наче хочеш їх вирвати! Звичайно, робити це потрібно м’яко та обережно, поєднуючи з процесом миття голови. Такий рух теж відмінно впливає на кровообіг і допомагає запобігти випаданню волосся. А ще його дуже приємно робити. Ефект релаксації забезпечений!
  • На завершення процедури м’яко пройдися пальцями по черепу, виконуючи постукуючи рухи. Після розслаблюючих потягувань це допоможе підбадьоритися та зняти напругу зі шкіри голови. А ще подібна вправа покращує обмінні процеси у волосяному фолікулі — і допомагає більш глибокому проникненню косметики, чи це маска, шампунь чи незмивний догляд.

Робити масаж з потягуванням пасм і постукування можна і на сухому волоссі: наприклад, перед сном, щоб швидше розслабитися. Однак варто врахувати, що через контакт з руками шкіра голови виділяє більше себуму, і пасма швидше втратять свіжість, стануть жирнішими біля коріння. Тому виконувати міні-масаж краще під час миття голови.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Брітні Спірс вирішила самотужки лікувати зламану ногу та чекати загоєння

Американська співачка Брітні Спірс останні роки постійно дивує своїми зірковими витівками. Нещодавно вона зламала ногу…

25 хв. тому

Універсальні спеції для страв, які повинні бути завжди під рукою на кухні

В приготуванні страв спеції відіграють значну роль. Вони допомагають посилити та покращити смак, аромат. Є…

55 хв. тому

В Одеському зоопарку 1 червня відбудеться унікальний та веселий захід для дітей

1 червня в Одеському зоопарку відбудеться унікальний та веселий захід для дітей та їхніх батьків…

2 години тому

Найкращий маринад для запікання скумбрії в духовці від шеф-кухарів

Для приготування скумбрії немає потреби в багатьох інгредієнтах, щоб вона була смачною. Рибу достатньо замаринувати…

2 години тому

Переможець «Євробачення 2024» в захваті від alyona alyona і Jerry Heil: співак Nemo виявив бажання приїхати до України

Цьогорічний переможець пісенного конкурсу «Євробачення 2024» співак Nemo в інтерв'ю Суспільному захопливо висловився про український…

2 години тому

З якими горіхами печиво виходить смачнішим

Вибір горіхів великий. І всі вони дають різний смаковий ефект. Найчастіше рекомендують використовувати волоські горіхи,…

3 години тому