Як правильно мити волосся, щоб цей процес приніс більше користі

0
Як правильно мити волосся, щоб цей процес приніс більше користі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Миття голови – не такий простий процес, яким здається на перший погляд. Щоб зробити його кориснішим, експерти пропонують додати до процедури кілька рухів.   

Щоб миття голови принесло волоссю більше користі, просто намилити локони і змити піну недостатньо.

Дерматологи та трихологи рекомендують промивати голову шампунем два рази: приділяючи цьому процесу щонайменше кілька хвилин, в ідеалі використовуючи силіконовий масажер для масажу шкіри голови.

Звичайно, купити недорогий масажер і знайти йому місце на полиці у ванній не так вже й складно. Але будемо чесні: регулярно використовувати його ти навряд чи будеш. Така процедура забирає багато сил та часу. А ще нерідко супроводжується сплутаністю волосся та больовими відчуттями, що теж не мотивує проводити масаж під час кожного миття голови.

Втім, ти все одно можеш зробити миття кориснішим:

  • Промивай пасма шампунем щонайменше півтори хвилини, щоб досягти появи об’ємної піни. По-перше, так ти краще промиєш волосся. А по-друге, подібна дія замінить міні-масаж та покращить кровообіг шкіри голови.
  • Тягни волосся біля коріння. Наче хочеш їх вирвати! Звичайно, робити це потрібно м’яко та обережно, поєднуючи з процесом миття голови. Такий рух теж відмінно впливає на кровообіг і допомагає запобігти випаданню волосся. А ще його дуже приємно робити. Ефект релаксації забезпечений!
  • На завершення процедури м’яко пройдися пальцями по черепу, виконуючи постукуючи рухи. Після розслаблюючих потягувань це допоможе підбадьоритися та зняти напругу зі шкіри голови. А ще подібна вправа покращує обмінні процеси у волосяному фолікулі — і допомагає більш глибокому проникненню косметики, чи це маска, шампунь чи незмивний догляд.

Робити масаж з потягуванням пасм і постукування можна і на сухому волоссі: наприклад, перед сном, щоб швидше розслабитися. Однак варто врахувати, що через контакт з руками шкіра голови виділяє більше себуму, і пасма швидше втратять свіжість, стануть жирнішими біля коріння. Тому виконувати міні-масаж краще під час миття голови.

попередня статтяШвидка і смачна варена скумбрія за 10 хвилин
наступна статтяЯк запекти м’ясний рулет на святковий стіл: спеції та маринад
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я