Скільки волосся випадає під час миття голови: за цим показником визначається здоров’я локонів

0
Скільки волосся випадає під час миття голови: за цим показником визначається здоров'я локонів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Оцінювати серйозність випадіння волосся найлегше не по моменту розчісування, а по миттю голови. Зверніть увагу, як багато волосків опиняється в зливі. Але не поспішай драматизувати!

Як відомо, випадання від 50 до 100 волосинок на день вважається нормою і не вимагає звернення до трихологів та дерматологів для підбору лікування. Звичайно, кордони цієї норми досить великі. Все залежить від віку, генів, гормонального фону, а також структури і товщини волосся — адже у когось воно тонше, але при цьому його значно більше.

Експерти закликають не ставити собі діагнози під час розчісування: все-таки в цей момент ми травматично впливаємо на локони, розплутуючи вузли, що утворилися. Найкраще оцінювати стан шевелюри під час миття голови. Але й до такої самодіагностики потрібно підходити із обережністю!

Багато жінок, після того, як помиють голову, з жахом розглядають злив ванни, що забився, і навіть бояться уявити, як багато волосся випадає під час прийняття душу. А потім починають думати про алопецію.

Якщо ти бодай раз переживала стан пасм після миття голови, спершу дай відповідь на це просте запитання: а як часто ти миєш голову взагалі?

За словами канадського лікаря-дерматолога Гіти Ядав, випадіння волосся під час миття тільки здається драматичним, але насправді це не так.

«Якщо ви миєте голову двічі на тиждень і рідше, волоски, що випали, створюватимуть ілюзію сильного випадіння. Зазвичай волосяні цибулини відмирають більш-менш рівномірно – але затримуються і “запасаються” в дермі до того моменту, як ми починаємо мити голову», – пояснює лікар.

На думку фахівця, говорити про розвиток алопеції та інших патологічних станів слід лише тоді, коли під час миття голови випадають цілі пасма волосся. Або, якщо промиваючи коріння волосся, ти намацуєш порожню ділянку голови, де волосся немає взагалі.

попередня статтяПолуничний мохіто із додаванням білого рому: вгамує спрагу і надасть чудового настрою
наступна статтяЯк приготувати запечені перці для брускет та на закуску
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я