Смачні та корисні курячі галушки нашвидкуруч: підійдуть навіть для дитячого меню

0
Смачні та корисні курячі галушки нашвидкуруч: підійдуть навіть для дитячого меню
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Шалено смачно, дуже просто, нашвидкуруч, для дитини! Курячі галушки ви приготуєте хвилин за 20. Це напрочуд ніжна, корисна, дієтична друга страва, яка підходить майже під всі обмеження в харчуванні. З ним у вас буде ідеальна вечеря – варені галушки підходять під гарніри та під овочеві салати.

Інгредієнти:

  • Курячі грудки (філе) – 300 грамів
  • Шпинат – 100 грамів
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно пшеничне (без гірки) – 4 стол. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Паприка 0.5 чайн.л.

Приготування:

Спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування. Якщо немає свіжого шпинату, візьміть заморожений, але його повністю розморозьте і відіжміть від зайвої вологи. Сирі курячі яйця добре вимийте та обсушіть серветками.

Курячі грудки сполосніть і обсушіть. Наріжте її на шматочки і подрібніть у м’ясорубці з дрібними ґратами або за допомогою блендера. Перекладіть фарш із грудки в миску.

Розбийте в миску із фаршем яйце.

Усе посоліть. Додайте чорний мелений перець. За бажання його можна замінити на білий або зелений різновиди.

Додайте в миску нарізаний шпинат. Якщо берете свіжий шпинат, переберіть та видаліть ніжки. Після цього опустіть його на 30-60 секунд у киплячу воду, а потім одразу перекладіть у крижану воду і залиште до охолодження. Вийміть, відіжміть і дрібно поріжте.

Всипте в миску з фаршем та шпинатом борошно, паприку і ретельно перемішайте до однорідної маси. Дайте постояти протягом 10 хвилин.

Ліпить галушки можна і руками. Але якщо брати їх столовою ложкою, змоченою у воді, галушки виходять дуже акуратними та однакового розміру. Змочіть столову ложку водою та згрібайте нею фарш до стінки посуду. Потім перекладіть на вологу долоню і, підгортаючи ложкою, сформуйте галушку.

Укладіть галушки на тарілку, змочену водою.

У каструлю налийте півтора літри води та доведіть до кипіння на середньому вогні, посоліть. Зменште вогонь до повільного і опустіть галушки, намагаючись, щоб вони не прилипли до дна. І не кладіть все відразу, вони можуть злипнутись і втратити форму. Варіть на повільному вогні, доки вони не спливуть на поверхню. На це піде приблизно 5-7 хвилин. Орієнтуйтесь на плиту. Потім галушки дістаньте шумівкою і відразу подавайте з будь-яким гарніром або овочами та зеленню.

Смачного!

попередня статтяЩо робити, якщо дитина постійно сидить за комп’ютером: 5 корисних порад
наступна статтяСусіди по грядці: що посадити поряд з огірками для гарного врожаю
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я