Правильно висадити розсаду перців – це ще те мистецтво

0
Які рослини не варто садити там, де росли перці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Читаючи рекомендації, як садити перці на городі, у більшості випадків пишуть, що треба висаджувати так, щоб відстань між перцями була приблизно 40 см  і так само між рядами. Але спілкуючись з людьми з Молдови, де перець – традиційна городина, дізналися про інший спосіб висаджування.

Подробиці

Там перець садять рядками. Для цього протягують рядки глибиною 10-20 см (залежно від висоти розсади). Потім посипають перегноєм (не свіжим!), додають трохи золи і заливають теплою відстояною водою. Розкладають у м’яку «підстилку» розсаду через 15-20 см одна від одної. Таку відстань між рослинами пояснюють тим, що вони підтримують одна одну, а сонця їм вистачить, адже садять перці не в затінку. Засипають розпушеною землею, трохи втрамбовуючи біля ніжки, щоб волога швидко не втекла, поки рослини вкоріняться.

Між рядками – відстань 40-50 см. Тут роблять рівчачки, які регулярно, залежно від погодних умов, поливають. Таким чином вода не йде відразу під корінь, а встигає прогрітися від теплої землі, адже не завжди є можливість поливати рослини теплою водою (а для них це необхідно), особливо коли засаджують перцем великі площі.

Такий спосіб посадки знайшов багатьох прихильників і в нас!

попередня статтяВеликодні шоколадні яйця для дітлахів
наступна статтяНизькокалорійний салат для тих, хто на дієті
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я