...
ГоловнаЛайфстайлЩо робити, якщо черешня добре цвіте, але не плодоносить

Що робити, якщо черешня добре цвіте, але не плодоносить

Підпишіться на нас:

Коли черешня починає добре цвісти, багато дачників чекають на хороший урожай. А хіба так завжди виходить. Нерідкі ситуації, коли черешня цвіте добре, але не плодоносить. Чому це і що робити, слід розібратися детальніше.

Не вистачає запилення

Черешня потребує дерева-запилювача. Часто бувають ситуації, коли дачники зрізають старі дерева, забуваючи про правильне сусідство. Якщо на відстані до 10 метрів і черешні немає дерева-запилювача, зав’яжеться трохи більше 5% плодів.

Звичайно, існують самоплідні сорти, але і вони дають якісніший урожай, якщо поруч знаходиться запилювач.

Подумуючи про висадку дерев різних сортів, слід враховувати терміни їхнього цвітіння.

Простий приклад: вишня може цвісти раніше, через що постраждає черешня. Фахівці рекомендують виконувати висадку групами, щоб досягти гарного ефекту.

Грибкові захворювання

Найнебезпечнішими для черешні вважаються такі грибкові захворювання:

  • Моніліоз.
  • Коккомікоз.
  • Клястероспоріоз.

Для захисту від грибкових захворювань слід виконувати профілактичну обробку дерев. Також потрібно позбавлятися всіх заражених частин. Наприклад, якщо зараження виявлено на гілках та листі, їх слід видалити і відразу спалити.

Неправильна посадка саджанця

Глибока посадка – це головна причина, чому така проблема виникає. Переживати не слід, адже згодом коренева система відновиться і плодоношення прийде в норму.

Однак варто пам’ятати про ґрунтові води, якщо вони на глибині 1,5 метрів або менше, дерево почне повільно гинути. Черешня не переносить надмірної вологи і цей момент слід враховувати.

Погана погода

Черешня вважається теплолюбним деревом. Найцікавіше, що черешня спокійно може переносити заморозки взимку. Однак якщо говорити про весняні заморозки, то вони максимально небезпечні.

Простий приклад: якщо температура наблизиться до 0, більшість квіток просто відпаде.

Також негативний вплив викликають:

  • Сильні та тривалі дощі.
  • Суха та спекотна погода.
  • Різкі перепади температури.

Боротися з перерахованими проблемами зовсім не легко, доведеться тільки спостерігати і сподівається на краще.

Нестача поживних речовин

Через брак бору ягоди не зав’яжуться, а квітки почнуть обсипатися. Як правило, така проблема виникає, якщо черешня вирощується на лужних ґрунтах. Досить вносити весняні добрива та пам’ятати про профілактичну обробку.

Невідповідний сорт

Черешня – це південне дерево, яке чутливе до клімату. Тому перед покупкою саджанця слід враховувати особливості сорту та його температурний режим.

Кислий грунт

Черешня воліє нейтральні та лужні грунти. Якщо йдеться про кислі, про хороший урожай можна забути. При кислому ґрунті слід вносити правильні добрива та постійно стежити за станом.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

5 моделей дутих жилетів, щоб стильно виглядати в холодний сезон

З настанням холодів з шаф достаються пуховики, дублянки та куртки, але часто ми забуваємо про таку універсальну річ,...

Як стилізувати плаття-светр цієї осені

Для поціновувачів суконь холодна погода не є причиною відмовлятися від жіночних та елегантних образів. Втім, навіть найзатятіші прихильниці...

З якими сумками ви будете стильно виглядати восени 2024 року

Крім культової маленької чорної сукні, в гардеробі кожної модниці має знайтися і містка сумка. В епоху, коли доводиться...

Не тільки джинси: які ще штани популярні цієї осені

Модниці не можуть уявити свій повсякденний гардероб без улюблених джинсів, які легко поєднуються з різними речами. Однак навіть...