Як виростити ранні огірки, щоб на початку літа смакувати власним врожаєм

0
Як правильно поливати огірки: будуть рости до осені
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб забезпечити себе раннім урожаєм огірків, важливо заздалегідь посіяти насіння на розсаду. Важливо врахувати, що через 30-35 днів розсаду потрібно буде перенести в ґрунт, тому слід правильно спланувати час посіву.

Подробиці

Спершу потрібно підготувати насіння. Якщо насіння не оброблене, його треба замочити. Після цього висійте насіння у лотки, наповнені ґрунтом наполовину. Або зручно використовувати дволітрові пластикові пляшки, обрізані з обох боків і висотою 15-20 см.

Ґрунт варто ущільнити, залити окропом, а потім розмістити їх у пластиковий ящик, дно якого застелене целофаном. У кожну місткість висівається по одному або двом насінням, залежно від їх якості. Після проростання залиште найкраще. Зверху насіння присипте 1 см землі, утрамбуйте, накрийте чорною плівкою і помістіть в тепле місце.

Проростання насіння відбувається за 4-7 днів. Після цього плівку слід зняти і перенести ящик з розсадою в прохолодніше місце з температурою 10-12 градусів, щоб уникнути різкого росту сходів.

Догляд за розсадою включає полив, розпушування ґрунту та додавання землі у міру зростання рослин. Огірки пересаджують у ґрунт, коли у них з’являється 5-6 справжніх листків. Перед пересадженням рясно полийте розсаду. Місткості акуратно розріжте, вийміть рослини і пересадіть у готові ямки, щедро политі водою.

Дотримуючись цих інструкцій, ви зможете насолоджуватися своїми ранніми огірками!

попередня статтяДіамантові крашанки: ще один спосіб фарбування яєць
наступна статтяЯк зробити шкіру гладкою та ніжною: поради як вирівняти текстуру
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я