Городники розповіли, чим йод може допомогти рослинам: як приготувати лікувальний розчин

Городники розповіли, чим йод може допомогти рослинам: як приготувати лікувальний розчин
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Йод один з важливих мікроелементів для усього живого. Якщо йоду не вистачає в організмі людини – він дає збій. А ось рослини йод захищає від багатьох захворювань.

Подробиці

Рослині для гарного розвитку з хорошої зав’язі потрібен цей мікроелемент. У підзолистих, торф’яних ґрунтах зазвичай не вистачає йоду.

Досвідчені городники радять поливати розсаду перців, баклажанів, капусти, огірків та помідорів розчином йоду з водою, щоб запобігти розвитку грибкових захворювань та підживити рослину.

Розчин проти фітофторозу: на 10 л води треба взяти 15 крапель йоду й додати 1 л молока. Обробляють рослину 2-3 рази, інтервал повинен бути не менше 2 тижнів.

Якщо городня культура чи квітка на клумбі вражена борошнистою росою, тоді треба підготувати інший розчин. Для цього вам знадобиться 1 л нежирного молока, 9 л води й 1 мл йоду. Також можна додати ще 1 столову ложку рідкого мила.

попередня статтяЯк приготувати пельмені з начинкою з кальмарів
наступна статтяЯк приготувати йогуртовий десерт з медом та горіхами
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я