Дачники розповіли, як боротися зі шкідниками на капусті

Дачники розповіли, як боротися зі шкідниками на капусті
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.
Капусту дуже люблять комахи-шкідники. У подробицях читайте поради дачників, як боротися зі шкідниками за допомогою простих народних засобів.

Подробиці

Якщо на капусті оселилася хрестоцвіта блішка, то можна зробити тютюновий відвар для обробки.

Для цього візьміть 200 г сухого тютюну й залийте 10 л гарячої води, поставте настояти протягом 3 годин. Після цього додайте 1 столову ложку рідкого мила. Таким настоєм покропіть капусту.

Також проти цих комах дієвим буде розчин з оцту. Треба взяти 10 л води додати 1 склянку оцту. Протестуйте спочатку на одній рослині, а потім кропіть всю грядку.

Настій з кульбаби проти блішки. Подрібніть 500 г листя кульбаби й залийте 10 л води, процідіть, додайте 1 столову ложку рідкого мила.

Нашатирний розчин допоможе боротися з капустянкою, слимаками, попелицями та мурахами. Для цього візьміть 10 мл нашатирного спирту й розчиніть у відрі води та додайте ще 10 г натертого господарського мила.

Ромашковий настій допоможе проти гусениць та попелиці. 1 кг свіжих ромашок подрібніть й залийте 10 л окропу. Поставте настоятися протягом 10-12 годин. Розбавте водою 1:3 та додайте 30 г мила на кожні 10 л настою.

попередня статтяІдея для холодної закуски: куряче заливне з ароматною петрушкою
наступна статтяЯк приготувати пельмені з начинкою з кальмарів
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я