Як потрібно користуватися кухонною витяжкою: 4 основні правила

0
Як потрібно користуватися кухонною витяжкою: 4 основні правила
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Від того, чи правильно ви користуєтеся встановленою на кухні витяжкою, залежить не тільки ефективність роботи приладу, а й ваше здоров’я.

Давайте познайомимося з чотирма основними правилами використання витяжки, завдяки яким ви зможете позбавитися неприємних запахів, жирного нальоту та інших забруднень.

1. Не варто чекати, поки кухня наповниться неприємними запахами та парою.

Рекомендується включати витяжку відразу на початку процесу приготування їжі або за кілька хвилин до нього.

2. Не слід вмикати пристрій одразу на максимальну потужність. Це створить додаткове навантаження на електродвигун, що може призвести до його швидкого зношування.

Для продовження терміну служби електродвигуна рекомендується здійснювати плавний пуск, починаючи з мінімальної потужності та регулюючи її за необхідності.

3. Вимикайте витяжку тоді, коли повітря в приміщенні стане чистим та свіжим. Рекомендується залишати витяжку включеною ще на 5-15 хвилин після закінчення процесу приготування їжі.

Це пов’язано з тим, що після закінчення готування в повітрі все ще є пари, частинки з’єднань і запахи, які можуть поширюватися по кімнаті через протяги. Щоб повністю видалити ці забруднення з повітря, потрібен деякий час.

4. Також не рекомендується готувати під витяжкою страви, що вимагають застосування відкритого вогню, оскільки це створює небезпеку пожежі.

Жир, що осідає на фільтрі витяжки, може легко спалахнути через високу температуру.

попередня статтяШвидкий лагман без клопоту з локшиною всього за 10 хвилин
наступна статтяРобимо мариновану цибулю як у шашличній: соковиту, хрумку і не гостру
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я