Краще, ніж шеф-кухар: 10 кулінарних хитрощів, які піднімуть вашу майстерність кухаря на новий рівень

0
Маринад, з яким можна готувати курячі стегна, філе, крильця
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кулінарія – це мистецтво. Саме тому більшості людей здається, що добре готувати важко, хоч це не зовсім так. Познайомтесь з деякими нескладними хитрощами, за допомогою яких будь-яка страва у вас вийде, як у шеф-кухаря.

Подробиці

1.Про рибу та м’ясо

Однією з проблем смаження риби на грилі є те, що вона прилипає до гриля. Це завдає багато незручностей, а довге відмивання шматочків, що прилипли, однозначно не піднімає настрій.

Щоб риба легко знімалася з гриля, її слід заздалегідь натерти сіллю. Всім відомо, що сіль забирає зайву вологу, що допомагає не прилипати продуктам.

Цю ж пораду можна віднести і до м’яса на грилі. Воно вийде рівномірно просмаженим і з найсмачнішою скоринкою.

2.Про мед

Мед зі свининою вже класичне поєднання, проте деякі ще його не спробували. Мед надає приємної ненав’язливої насолоди, що робить страву просто божественною.

Крім смаку, мед глазурує страву. М’ясо покривається апетитною скоринкою, що виглядає досить ефектно.

3.Кілька хвилин відпочинку

Відпочивати треба всім, навіть м’ясу, і це не жарт! Більшість кулінарних секретів полягає в тому, що потрібно дати «відпочити» готовому продукту чи то запечене м’ясо, чи смажене.

Не варто різко діставати готове м’ясо і одразу подавати до столу. Як тільки страва готова, слід відключити плиту і дати їй постояти хвилин 15. Так, вона набереться соковитості та м’якості.

4.Хрумка скоринка при випіканні

Перед тим, як відправити м’ясо в духовку, його можна просмажити. Саме це сприятиме появі скоринки, а м’ясо залишиться ніжним та соковитим.

5.Трохи про картоплю

Хто ж не хоче, щоб смажена картопля мала гарну хрустку скоринку? Її секрет простий: потрібно посипати трохи борошна зверху.

Також можна взяти панірувальні сухарі. До речі, ця порада підходить до багатьох страв.

6.Ароматні овочі

Насамперед, на ароматність їжі впливає олія, яка використовується при приготуванні. Для смачних овочів на пару можна взяти оливкову олію. Як відомо, вона підкреслює індивідуальний смак продуктів.

Якщо овочі на пару – не підходящий варіант, то можна просто протушити їх у власному соку. Це досить легко: потрібно готувати їх на повільному вогні та обов’язково під кришкою. А якщо додати шматочок вершкового масла, то він надасть ще більшого аромату.

7.Сіль

Важливий момент: солити їжу найкраще на самому початку і після цього пару-трійку разів пробувати і досолювати, за потреби.

Єдиний виняток для цього правила стосується печінки та сочевиці. Якщо їх посолити спочатку, то вони стануть жорсткими, а це нікому не потрібно.

8.Про спеції

Безумовно, будь-який кухар підтвердить, що спеції – невід’ємна частина будь-якої страви. Розмарин, м’ята, базилік, кінза – всі вони надають неповторного смаку і аромату.

Але важливо знати міру, та які спеції підходять до певних продуктів. Так, наприклад, до риби найкраще брати базилік, а до курки чи овочів – м’яту.

9.Лимонний сік

Лимонний сік – часом найбільша підмога на кухні. Він додає приємну кислоту, прибирає зайві запахи, приглушує надто гострі приправи, а також відкриває нові грані смаку.

Найнудніша і максимально звична для обивателя страва може змінитись від кількох крапель лимонного соку. А ще він легко може допомогти зі зменшенням кількості солі у стравах.

10.Найголовніше

Найголовніший секрет приготування будь-якого кулінарного шедевра – гарна кухонна техніка. Неякісна або зламана, вона може призвести не лише до трагедії у вигляді пожежі, та зіпсованих страв.

Потрібно підлаштовувати техніку під себе, а не навпаки. Це найголовніше, “золоте” правило кухні, яке слід виконувати.

Насамкінець варто відзначити, що готувати, смачніше, ніж шеф-кухар, може кожен. Важливо лише не забувати про маленькі тонкощі, які можуть поліпшити будь-які продукти.

попередня статтяРозсада капусти буде міцна, як дерева – допоможуть пластикові пляшки
наступна статтяЕфективно укорінюємо троянди: кілька секретів від садівників
Бібліотекар зі стажем. Маю великий досвід городництва і кулінарії, завдяки чому знаходжу такі цікаві моменти в кожному з цих напрямів, про які ви могли і не знати. З радістю ділюсь ними з читачами

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я