Розсада капусти буде міцна, як дерева – допоможуть пластикові пляшки

0
Городники поділилися досвідом, як висаджувати розсаду капусти у відкритий ґрунт
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Пересаджуючи розсаду капусти на грядки, більшість дачників припускаються типових помилок. Відразу слід зазначити, що розсада капусти завжди реагує на погодні зміни. Оскільки вона висаджується у квітні, нічні мінусові температури – це рідкість.

Як правильно пересадити розсаду капусти.

Варто знати, як за допомогою пластикових пляшок можна захистити розсаду капусти.

Міні-теплиці

Перший крок до міцної розсади – це створення умов, близьких до тепличних. Пластикові обрізані пляшки можуть бути ідеальним матеріалом для створення міні-теплиці.

Достатньо відрізати дно пляшки, а потім поставити її на посаджену розсаду. Це створить захист від холоду та вітру, забезпечуючи розсаді капусти тепле і затишне середовище для зростання.

Захист від шкідників

Пляшкові міні-теплиці не лише створюють сприятливі умови для зростання, а й захищають від шкідників.

Молода розсада капусти часто піддається нападкам комах, таких як метелики-капусниці. Встановивши саморобні пляшки-теплиці, можна створити захист від шкідників. Для розсади капусти це важливо, адже багато шкідників люблять нею ласувати.

Контроль поливу

Ще однією перевагою використання пляшок для розсади капусти є можливість контролю поливу.

Вирізавши отвори у пляшці, можна регулювати кількість води, яка надходить до рослини. Це дозволяє уникнути перезволоження або пересихання ґрунту, забезпечуючи оптимальні умови для зростання.

Ще одна перевага використання пластикових пляшок полягає в тому, що  їх можна витягнути з ґрунту, зберігати та використовувати у наступному сезоні. Звичайно, використовуючи їх, ще слід звертати увагу на погодні умови.

попередня статтяАпетитні та різноманітні страви: як зварити та не зіпсувати заморожену курку
наступна статтяКраще, ніж шеф-кухар: 10 кулінарних хитрощів, які піднімуть вашу майстерність кухаря на новий рівень
Бібліотекар зі стажем. Маю великий досвід городництва і кулінарії, завдяки чому знаходжу такі цікаві моменти в кожному з цих напрямів, про які ви могли і не знати. З радістю ділюсь ними з читачами

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я