Апетитні та різноманітні страви: як зварити та не зіпсувати заморожену курку

0
Як оригінально приготувати курку: допоможе всього один доступний інгредієнт
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Не завжди ми відразу можемо розібратися у своїх гастрономічних пристрастях. І рішення про приготування певної страви може прийти раптово. Сьогодні захотілося приготувати саме курку. Тільки є одна незначна проблема – курка знаходиться у морозильній камері.

Подробиці

Але не впадайте у відчай. Скористайтеся способами, за допомогою яких можна приготувати куряче м’ясо, навіть не чекаючи його розморожування.

1.Розморозити курку можна в мікрохвильовій печі

Виберіть спеціальний режим на панелі, але попередньо помістіть курячу тушку всередину. Якщо не хочете надалі відмивати мікрохвильову піч від жиру, то покладіть курку в спеціальний термостійкий пакет або хоча б оберніть звичайною харчовою плівкою.

Чим більшого розміру курку ви вибираєте, тим більше триватиме процес розморожування. Тому періодично виймайте її з печі та оглядайте. Якщо курка добре розморозилася лише з одного боку, переверніть її.

2.Як бути, якщо у вас немає мікрохвильової печі?

Тоді ви можете скористатися звичайною пароваркою. Курку кладіть у верхній відсік пароварки, а воду наливайте у нижній. Щільно накрийте пароварку кришкою та поставте на плиту.

Увімкніть конфорку на повільний вогонь і дочекайтеся моменту, коли куряче м’ясо повністю розморозиться.

Візьміть глибоку миску, наповніть її теплою водою і ретельно промийте курку. Все, курка готова до подальшого приготування. Вибирайте рецепт і приступайте до приготування.

3.Якщо ви хочете заощадити час, то можете почати готувати курку без попереднього розморожування

Вибирайте відповідного розміру каструлю, наповнюйте холодною водою та кладіть у неї курку. Встановіть газ на максимальну потужність та стежте за моментом, коли вода в каструлі починає закипати.

Після цього візьміть шумівку або глибоку ложку і зніміть з поверхні піну, що з’явилася. Потужність конфорки встановлюєте на мінімальний розмір і доварюєте курку до готовності.

4.Ще можна приготувати курку трохи інакше

Тільки в цьому випадку дочекайтеся моменту, коли вода в каструлі закипить. Після цього зливайте воду та заливайте нову. Можете попередньо підігріти її в чайнику, щоб прискорити процес приготування страви.

У бульйон закиньте кілька горошків чорного перцю та лавровий лист. Почистіть невелику цибулину і разом із двома зубчиками часнику покладіть у бульйон, попередньо не розрізаючи овочі ножем.

Куряче м’ясо має готуватися на плиті на повільному вогні. Сіль додавайте до смаку. Не забудьте регулярно знімати піну. Після приготування перекладіть курку в глибокий посуд і хвилин десять охолоджуйте.

5.У мультиварці процес приготування курки значно спрощується

Тільки врахуйте, що в ній краще готувати не всю курку цілком, а зручніше використовувати окремі її частини.

Можете взяти грудку та приготувати дивовижну дієтичну страву. Або використовуйте курячі стегенця та гомілки.

У більшості моделей можна вибрати заздалегідь запрограмовану функцію. Далі мультиварка зробить все сама. Вам лише залишиться насолодитися приготованою стравою в колі найближчих людей.

попередня статтяТочно зацвіте: господині порадили, чим треба поливати квітку
наступна статтяРозсада капусти буде міцна, як дерева – допоможуть пластикові пляшки
Бібліотекар зі стажем. Маю великий досвід городництва і кулінарії, завдяки чому знаходжу такі цікаві моменти в кожному з цих напрямів, про які ви могли і не знати. З радістю ділюсь ними з читачами

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я