Який чай допомагає не хворіти та худнути: рецепт на кожен день

0
Який чай допомагає не хворіти та худнути: рецепт на кожен день
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

«Золоте молоко» — один із найпопулярніших корисних напоїв сьогодні. У нього практично немає протипоказань (не рекомендується вагітним та страждаючим від захворювань печінки), а при постійному вживанні чай з куркумою допомагає вирішити безліч завдань: від покращення кольору обличчя до нормалізації роботи кишечника. Спробуй і ти!

«Золоте молоко» — аюрведичний рецепт, відомий ще з давніх-давен. Однак масової популярності цей напій отримав відносно недавно, але за останній рік армія його шанувальників серйозно зросла. А все тому, що люди, які почали пити чай з куркумою, переконалися в його дієвості і розповіли іншим! Так слава цього зілля зростає у геометричній прогресії.

Зілля можна заварювати з готової суміші (вони продаються в магазинах здорового харчування), або скласти «купаж» самостійно, зробивши його під свій смак прянішим або гострішим. Приправи варять у цільному молоці кілька хвилин, щоб вони повністю віддали ефірні олії та інші корисні речовини, що містяться в них. Опціонально до «золотого молока» можна додати кокосове або масло гхі, трохи солі, мед.

Навіщо п’ють молоко з куркумою?

«Золотий чай» допомагає спалити жир та збалансувати вагу. Приправи у його складі у комбінації зі здоровими жирами благотворно впливають на печінку, очищуючи шкіру та покращуючи імунітет. Також диво-напій дуже корисний у період застуд: він пом’якшує бронхи, позбавляє кашлю.

Речовина куркумін у складі чаю – природний антибіотик. Вона бореться із внутрішніми запаленнями та оздоровлює кишкову мікрофлору, налагоджуючи перистальтику.

Як і коли пити «золоте молоко»

Напій п’ють гарячим або трохи охолодженим. Головна умова – їм не слід завершувати чи попереджувати трапезу. Через насичений смак і серйозну калорійність чудо-чай може вважатися окремим прийомом їжі. А ось час дня – виключно питання особистих уподобань. Хтось замінює кухлем золотого молока сніданок, інші п’ють його перед сном.

Як приготувати чай з куркумою?

Є простий рецепт: 1 чайну ложку куркуми та дрібку гострого чорного перцю розмішати в 200 мл молока і прокип’ятити на малому вогні щонайменше три хвилини. Але більш дієвим та оригінальним вважається багатокомпонентний напій. Для однієї порції тобі знадобиться:

  • 200 мл молока
  • 1 ч. л. порошку куркуми
  • 5-6 коробочок кардамону (розтертих у ступці)
  • 1/2 ч л кориці та стільки ж сушеного імбиру в порошку
  • дрібка чорного гострого перцю

Змішай спеції, додай у молоко і кип’ятіть його на дуже маленькому вогні 3-5 хвилин. За готовністю проціди – або пий так. Також у фіналі приготування можна використовувати маленький міксер-капучінатор, він створить апетитну пінку.

попередня статтяГородники розповіли, коли треба підгодовувати редиску
наступна статтяНе знаєте як урізноманітнити меню, приготуйте бички в томатному соусі по-одеськи
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я