Як правильно приймати душ: 3 помилки, які роблять майже всі

0
Як правильно приймати душ: 3 помилки, які роблять всі і ти теж
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Що може бути простіше, ніж прийняти душ вранці і ввечері – ставай під струмені, що бадьорять або зігрівають, і насолоджуйся. Але є низка нюансів.

Прийняття душа – це рутина, дія, яку ми робимо майже на автоматі, а тому часто навіть не замислюємося про те, а чи правильно ми все робимо? Виявляється, дійсно є низка звичок, які насправді небезпечні для шкіри та волосся. Розповідаємо тобі про ці поширені помилки.

Ти підставляєш обличчя струменям води

Це, звичайно, вірний спосіб прокинутися або, навпаки, змити з себе стрес дня, але річ у тому, що шкірі під час цього процесу зовсім не радісно, на відміну від тебе. Душовий струмінь відносно жорсткий – принаймні для чутливої шкіри обличчя. Якщо ти ще й борешся з недосконалостями, то маєш знати, що тиск струменя гарячої води може стимулювати вироблення шкірного сала.

Ти приймаєш надто гарячий душ

Ти з тих, хто вважає, що тільки коли довкола вже клубиться пара, тоді температура душа правильна? Кинь цю звичку! Якщо температура води занадто висока, це призводить до висушення шкіри, а перспективі і до її ушкодження.

Рішення: з ранку корисніше приймати прохолодний душ, який стимулює кровообіг. А ось увечері можна прийняти теплий – він допоможе організму заспокоїтись перед сном. Але все-таки стеж за температурою.

Ти миєш волосся щодня

Якщо ти вже в душі, то чому б не помити заразом і голову? На жаль, це помилка. Звичайно, суперечка про те, чи можна мити волосся щодня по розпалу пристрастей вже досягла вічних дискусій про те, на чому ж треба готувати окрошку, але факт залишається фактом: часте миття сушить шкіру голови і сприяє ламкості волосся, а користі в цьому, як розумієш, мало.

Рішення: якщо твоє волосся потребує частого миття, так як швидко стає жирним, краще періодично використовувати сухий шампунь, щоб мити голову не частіше, ніж раз на три дні.

Виняток: якщо в тебе алергія, то без вимивання пилку з шампуню перед сном не обійтися, щоб прокинутися без опухлих очей, але буде достатньо промити волосся простою прохолодною водою.

попередня статтяЧому господині обирають емальований посуд
наступна статтяНіжні курячі сердечки в вершках швидко та просто
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я