...

Агрономи пояснили, чи можна при посадці помідор у ямки сипати золу

Підпишіться на нас:

Як підказують агрономи, зола – джерело багатьох корисних речовин для рослин, а найбільше в ній калію. Тому то й удобрюють нею майже всю городину. Чи корисна для помідорів зола? Тує існують протилежні думки: дехто стверджує, що золу треба вносити обов’язково, інші заперечують, адже вона може негативно вплинути на смак помідор.

Подробиці

Перше, на що треба звертати увагу, плануючи додавати золу чи ні при садінні, на якість ґрунту. Якщо ґрунт кислий або слабокислий, зола потрібна без заперечень. Її необхідно но сипати по 100 г в кожну ямку, але обов’язково перемішуючи з землею, щоб не спалити корінці.
А коли ґрунт лужний, золу не треба сипати в ямки. У цьому випадку потрібно підживлювати розчином золи (1 склянка на 10 л води)пізніше, коли розсада вкоріниться.

Визначити якість ґрунту на вашій ділянці можна без замірювань, а просто дивлячись, які бур’яни уподобали цю територію. На кислих ґрунтах росте кінський щавель, подорожник, дика м’ята, хвощ. На лужних – берізка, полин, лопух. На нейтральних – деревій, лобода, щир, кропива.
Будьте уважні до природи – і вона підкаже вам необхідність тих чи інших підживлень.

4 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я