Дієтолог розвінчала міф про користь салату “Цезар”: не такий здоровий вибір

Грінки, пармезан та вершково-часникова заправка – це те, за що багато хто любить салат “Цезар”. Особливо часто його замовляють, сподіваючись, що це здорова їжа, яка не зашкодить фігурі.

Дієтолог із більш ніж 25-річним досвідом Лорі Баррет, яка спеціалізується на людях із зайвою вагою та проблемами зі здоров’ям розвінчує цей міф.

“На жаль, салат “Цезар” може бути не таким здоровим вибором, як ми думали”, – зазначає експерт.

За її словами, ця страва має високий вміст натрію та жиру. Вона зазначила, що одна порція салату може містити:

1270 калорій;
112 г жиру;
1630 мг натрію.

“Це висококалорійна страва з високим вмістом жиру та натрію. Більше 80 відсотків калорій надходить із жиру. Ми досягаємо 70 відсотків денного споживання натрію, якщо ви дотримуєтеся рекомендацій Американської кардіологічної асоціації не перевищувати 2300 міліграмів на день”, – пояснює Баррет.

У той же час основа цієї страви, салат ромен, є гарним джерелом клітковини, а також вітамінів А, С та К. Він забезпечує гідратацію та є низькокалорійним. Заправка “Цезаря” також дуже корисна. Оливкова олія багата на антиоксиданти, лимонний сік є джерелом вітаміну С, а анчоуси додають омега-3 жирні кислоти.

Як салат “Цезар” зробити здоровішим?

За словами Баррета, не вся надія втрачена. “Ми можемо внести деякі прості зміни, щоб зробити салат “Цезар” здоровішим”, – каже вона.

Зокрема, якщо зменшити кількість соусу та пармезану, взяти грінки з цільнозернового борошна та додати більше овочів, ця страва стане набагато кориснішою.

Пасевич Анна
Пасевич Анна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я