...

Як почистити алюмінієвий посуд, щоб блищав

Підпишіться на нас:

Алюмінієвий посуд вже не так часто купляють молоді господині, а от у досвідчених такого добра чимало. І служить він вірою і правдою багато років. Але й він потребує періодичного догляду. Чим можна обновити алюмінієві каструлі, друшляки, мисочки та інше кухонне начиння?

Подробиці

Всі способи чищення алюмінійованого посуду полягають у тому, що його треба варити в великій посудині у різних сумішах. Тому приготуйте найбільшу каструлю, яка у вас є, і приготуйте один із розчинів:

Не 5 л води додайте 100 г силікатного клею та 1 ст. л. води. Коли суміш закипить, опустіть у розчин посуд, хай покипить 40-60 хв.

На 5 л води  додайте 100 г силікатного клею і 1 ст. л. господарського мила, натертого на тертку. У цьому розчині кип’ятіть алюмінієвий посуд 40 хвилин.

На 2 л води додайте пів склянки столового оцту, 1/3 шматка господарського мила і 2 ст. л. клею ПВА. Кип’ятіть 1 годину.

Обов’язково посуд, якому ви влаштували «ванни» має бути повністю покритий мийним розчином. А каструлю, в якій вариться він вариться, потрібно закрити кришкою, щоб не надихатися не надто приємними парами. Після закінчення процедур, посуд слід залишити у розчині до вистигання, а потім його треба ретельно протерти губкою і промити в проточній воді.

Такими способами ви повернете блиск своїм вірним помічникам – кухонним виробам із алюмінію!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я