Декілька порад, які допоможуть визначитися з вибором якісної замороженої риби

Підпишись на нас:

Риба має бути в раціоні кожної людини, оскільки вона містить незамінні вітаміни та мікроелементи. Щоб приготувати корисну та смачну страву, треба правильно її вибрати.

Найчастіше ми купуємо саме заморожену рибу. Скористайтесь цими  порадами, які допоможуть зробити правильний вибір.

Зовнішній вигляд плавників і хвоста

Якщо у риби глибокого заморожування зберігається цілісність плавників чи хвоста, це свідчить про те, що вона була заморожена, транспортована і збережена за правильними технологіями. Адже видобувати та переробляти рибу без втрати якості навчилися вже давно. Тому відсутність хвоста та плавників може говорити про те, що рибу переморозили, зберігають надто довго та перекидають з місця на місце.

Стан тушки

Ретельно оглядайте тушку, на ній не повинно бути плям, вм’ятин, шкіра має бути без порушень цілісності. Вона не повинна бути у вигляді букви Z – лише рівною. Це допомагає зрозуміти, як ставилися до риби під час перевезення. Якщо живіт пожовк, то риба зберігається давно. Чим її більше, тим ближче до кінця термін придатності, можливо, він взагалі закінчився вже. Абсолютно нормально, деякі види риб продають без голови. Якби ви побачили голову хека, то навряд чи його придбали б.

Рибне філе

Більшість покупців вважають за краще зараз купувати філе риби. Щоб зберегти його якість, виробники “упаковують” його в глазур. Її обсяг не повинен бути більшим за 5 % від сумарної ваги риби. Адже надто товста глазур – це переплата за воду. Саме глазур багато в чому визначає у разі якість риби. Вона має бути крижаною, але без криги. У вас не повинно створюватися враження, що її посипали снігом. Адже за розморожування зайва волога може розірвати волокна філе, і ні смаку, ні якісного зовнішнього вигляду не буде.

Технологія розморожування

Багато господинь звикли витягати тушки замороженої риби уранці, щоб надвечір вона розморозилася. Це дуже погана звичка, оскільки губляться всі корисні властивості риби, змінюється якість м’яса. Розморожувати рибу рекомендують при температурі 4 градуси тепла – це верхня полиця холодильника. На це йде близько восьми годин. Тому не лінуйтеся іноді дістати рибу з морозильника ще ввечері, щоб встигнути приготувати її на вечерю наступного дня. Якщо помічаєте, що після розморожування залишається занадто багато води, умови зберігання або заморозки були порушені. Потрібно вибирати у майбутньому іншого виробника чи продавця.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Чим підживити моркву: добрива для моркви під ногами

Морква, як і кожна посаджена городня культура, потребує підживлення....

Як правильно варити яйця, щоб не потріскалис

Якщо в якомусь рецепті потрібні цілі варені яйця, то...

Корисна порада, як вигнати мух із квартири

З кожним днем надворі стає все тепліше. І можна...

Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона...

Яких помилок допускаються городники під час поливу

Поливання насаджень – необхідна дія, особливо влітку. Але неправильним...

Сніданок з категорії правильного харчування: смузі з апельсинів та зеленої гречки

Почати ранок можна з легкого та дуже незвичайного сніданку,...

Шоумен Олексій Суханов не зміг оновити дані в ТЦК з вагомої причини

Вимога оновити дані стосується всіх, незалежно від професійної діяльності....