Квітникарі розповіли, як доглядати за ліліями, щоб вони радували цвітом щороку

Квітникарі розповіли, як доглядати за ліліями, щоб вони радували цвітом щороку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Що треба знати про садові лілії, щоб вони квітли щороку, читайте у подробицях секрет досвідчених квітникарів.

Подробиці

Лілія росте на одному місці й не любить пересадок. Тому варто обрати сонячну й затишну без протягів ділянку, де рослині буде комфортно. Лілія вибаглива до ґрунту. Він повинен бути пухким й родючим.

За декілька тижнів до посадки треба перекопати ґрунт додати торф, золу та мінеральні добрива. Після цього гарно полийте ділянку.

Вибирайте на посадку цибулини з неушкодженими коренями. Довжина коріння повинна бути не меншою 5 см. Садити лілію можна навесні, влітку та восени.

Якщо ви садитимете низькорослі сорти, то занурюйте цибулину на 10-12 см, відстань між цибулинами повинна бути 15-20 см. Середньорослі –12-15 см на відстані 20 см.

Високорослі – глибина 15-20 см, відстань – 25 см. Посадіть між ліліями низькорослі рослини, вони не дадуть ґрунту пересихати.

У першій половині літа ретельно поливайте лілії, але ґрунт не повинен бути мокрим постійно. Після цвітіння їх можна менше поливати. Доглядайте правильно за квітами і вони віддячать вам красою.

попередня статтяЩо додати до шарлотки, щоб вона стала бездоганною
наступна статтяКулінари розповіли деталі приготування листкового тіста в домашніх умовах
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я