Як правильно використовувати яєчну шкаралупу на городі

0
Що робити зі шкарлупами від яєць: помилки підготовки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про користь шкаралупи від яєць для рослин не знають хіба що діти. А от городникам давно відомо про корисні властивості цих відходів кухні. Тому й розсипають шкаралупи на городі, сподіваючись на результат. Тут слід сказати, що в такому виді вони майже не корисні для рослин.

Подробиці

Хіба що захистять їх від вовчка, бо вони чомусь не люблять ці білі шматочки в місцях свого існування. Щоб яєчна шкаралупа справді принесла користь, потрібно провести з нею певні «маніпуляції».

Шкаралупи з 10-12 яєць треба помістити в літрову банку, залити їх 9-типроцентним оцтом. Накрити кришкою й залишити на 2-3 доби. Після цього матимете кальцієву підкормку, яка легко засвоюється рослинами.

Звичайно, лити її під кущ ні в якому разі не потрібно. Достатньо розвести водою: всього 1 ст. л. на 1 л води та поливати рослини 1раз на 10-14 днів. Особливо корисне таке підживлення молодим рослинам і розсаді.

попередня статтяЧи треба промивати крупи для приготування каші
наступна статтяСтилісти назвали 6 помилок, які ми робимо, коли носимо чорний одяг
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я